Hyväntekeväisyyskampanja Movember lähestyy puolta väliä. Kampanja on edennyt tänä vuonna ennätyksellisen hyvin. Viime vuonna syntynyt rekisteröityneiden jäsenten ennätys (2870) on ylittynyt jo yli 10.000:lla jäsenellä. Keskiviikkona iltapäivällä rekisteröityneiden jäsenten määrä oli yli 13.000. Taloudellisesti Movember 2012 on myös ennätystahdissa: viime vuonna kerätty ennätysrahamäärä 97.000 euroa on enää vajaan kymppitonnin päässä, kun yli puolet marraskuuta on vielä jäljellä. Keskiviikkona iltapäivällä keräys oli tuottanut reilut 90.000 euroa.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen kampanjaan tähän asti. Olemme todella hyvässä vauhdissa taloudellisesti ja jäsenmäärätavoitteet ovat ylittyneet jo aikaa sitten. Aikamoisella ylpeydellä Movember -liikettä pystyy seuraamaan, kertoo Movemberin Suomen puuhamies Jarno Salmivuori.

– Ihmiset ovat lähteneet mukaan hyvin monelta elämän eri osa-alueelta. Kampanjan vahvuus on siinä, että kuka tahansa pystyy osallistumaan tasa-arvoisesti hyvän tekemiseen.

Onnistuneeseen kampanjaan tarvitaan myös tunnettuja lähettiläitä. Yksi Movember -veteraani, jääkiekkolegenda Teemu Selänne, on mukana tänäkin vuonna. Tällä kertaa Selännettä voi tukea Suomen Movemberin kautta.

– Hienoa, että Teemu suostui rekisteröitymään nimenomaan Suomen Movemberiin. Olen varma, että tämä hieno urheilija ja jääkiekkoilija näyttää jälleen kerran hyvää esimerkkiä hyväntekeväisyyden saralla, Salmivuori sanoo.

Selänteen lisäksi monet muutkin urheilijat ovat mukana. SM-liigan oma verkosto on kerännyt jo yhteensä 4000 euroa hyväntekeväisyyteen ja verkostoon kuuluva HIFK on keskiviikkoon mennessä joukkueena koko Suomen suurin varojen kerääjä. Myös Leijonien viime viikonloppuna Karjala -turnaukseen osallistunut ryhmä kokosi oman joukkueensa ja he ovat rekisteröitynä kampanjaan nimikkeellä MoLeinojat.

Koko joukkue jalkapallomaajoukkueen pelaajista esiintyi Kyproksella A-maaottelussa viiksekkäinä, sillä useampi Huuhkaja -pelaaja on Movemberissa mukana junioritähti Joel Pohjanpalosta Kypros -otteluun kapteenina toimivaan Joona Toivioon.

Henkilökohtaisella puolella eniten varoja ovat toistaiseksi keränneet Movember -veteraani Axa Fahler, jonka keräys on tuottanut jo yli 2000 euroa. Kakkosena on Radio Rockin iltapäivän juontaja Marce Rendic, jonka keräys on ylittänyt tonnin.

– Jo tässä vaiheessa täytyy kiittää kaikkia osallistujia, sillä koko kampanjan selkäranka on rekisteröityneet jäsenet. Vain sitä kautta voidaan saada pohjaa rahalahjoituksille. Ennätyksellinen rekisteröityjen jäsenten määrä johtaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä uuteen ennätyslukemaan myös lahjoituksien määrässä, Salmivuori ynnää.

– Puoli Movemberia on vielä jäljellä ja paljon on vielä edessä. Uskon, että kampanja jatkuu yhä näkyvämpänä jo siitäkin syystä, että parin viikon kasvatuksen tulos alkaa olla huomattava myös katukuvassa.

Tule mukaan ja rekisteröidy Mo Broksi osoitteessa: fi.movember.com

Löydät päivän komeimmat viikset myös Facebookista:

http://www.facebook.com/MovemberSuomi

TIETO ON VALTAA, VIIKSET OVAT KUNINGAS.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.