Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma osallistuu Suomen ja Venäjän rautateiden juhlaseminaariin ja -junamatkaan Imatralta Viipuriin 14. marraskuuta 2012.

Suomen rautatiet täyttää tänä vuonna 150 vuotta, Venäjän rautatiet 175 vuotta ja junayhteys Viipurista Imatralle 120 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Imatralla järjestetään 14.11. juhlaseminaari, johon puhemies Heinäluoma tuo eduskunnan tervehdyksen.

Seminaarissa kuullaan sekä suomalaisten että venäläisten rautatieliikenteen asiantuntijoiden ja asiakkaiden sekä tullin ja rajavartioviranomaisten puheenvuoroja. Venäjältä seminaariin osallistuvat muun muassa Venäjän matkustajaliikennelaitoksen varapääjohtaja Oleg Nikitin ja Lokakuun Rautateiden johtajan Oleg Valinsky, jotka puhemies Heinäluoma tapasi tiistai-iltana epävirallisesti.

Seminaarin lopuksi sen osanottajat matkustavat Aleksanteri Nevski -juhlajunalla Viipurin kautta Pietariin.

Rautateiden juhlatapahtumaan osallistuvat eduskunnasta puhemiehen lisäksi kansanedustajat Jouko Skinnari (eduskunnan Venäjä-ystävyysryhmän puheenjohtaja, sd.) sekä Jukka Kopra (kok.).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.