Perinteistä Väkivallatonta viikkoa vietetään 26.11.?2.12.2012. Väkivallaton viikko on väkivallan vastaista toimintaa ruohonjuuritasolla. Viikolla tuetaan väkivallattomuuden kulttuuria ja väkivallattomien ratkaisujen löytämistä niin omassa lähiympäristössä kuin yhteiskunnassakin.

Väkivallattoman viikon aattona 25.11. vietetään YK:n kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Viikko huipentuu Maailman aids-päivään 1.12. ja NNKY:n Unelmanpäivään 2.12.

Suomen NNKY-liiton tuottamassa Väkivallattoman viikon aineistossa nostetaan esiin väkivallan traumatisoiva vaikutus. Traumatisoiva tapahtuma on usein yllättävä ja odottamaton. Se voi olla myös toistuva ja pitkäkestoinen, kuten perheväkivalta tai lapsuudessa koettu emotionaalinen laiminlyönti. Selviytymisen kannalta on tärkeää käsitellä ja työstää traumaattista kokemusta. Läheiset ovat usein se voimavara, joiden avulla moni selvittää kokemaansa. Aineistossa käsitellään selviytymistä myös lapsen näkökulmasta.

Väkivallaton viikko on Pohjois-Amerikassa toimivista NNKY:istä vuonna 1995 liikkeelle lähtenyt kansainvälinen teemaviikko, jota vietettiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 1997. Viikkoa on aikaisempina vuosina vietetty aina lokakuussa. Tänä vuonna ajankohta on marras-joulukuun vaihteessa viikolla 48.

Väkivallattoman viikon ja teemapäivien aineistoa tarjolla

Väkivallattoman viikon virikeaineisto toimintaideoineen on ladattavissa Suomen NNKY-liiton kotisivuilla www.ywca.fi. Liiton sivuilta löytyy toimintaideoita myös Maailman aids-päivän ja Unelmanpäivän viettoon. Lisätietoa Maailman aids-päivästä on saatavana osoitteessa www.maailmanaidspaiva.fi.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi