Metron uuden ohjausjärjestelmän asennustöiden vuoksi metro ei liikennöi joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna. Metro korvataan busseilla ja lisäratikalla.

Rautatientorin ja Itä-Helsingin välillä liikennöivät lauantaina ja sunnuntaina korvaavat bussilinjat:

99M Rautatientori (M) – Herttoniemi (M) – Itäkeskus (M) – Mellunmäki (M)
99V Rautatientori (M) – Herttoniemi (M) – Itäkeskus (M) – Vuosaari (M)
99 Rautatientori (M) – Itäkeskus (M), täydentävä linja noin klo 11 – 18

Bussit 99M ja 99V kulkevat pääosin viiden minuutin vuorovälein. Aamun ja illan hiljaisimpina aikoina vuoroväli on 10 minuuttia. Itäkeskuksen ja Rautatientorin välillä busseja ajaa vilkkaimpina aikoina 2 – 3 minuutin välein.

Korvaavat bussit pysähtyvät vain metroasemilla tai niiden lähellä olevilla pysäkeillä. Bussit ajavat Sörnäisten rantatietä, joten niillä ei pääse Hämeentielle eikä Sörnäisten metroasemalle.

Busseissa on avorahastus eli kyytiin voi nousta myös keskiovesta, jos lippu on voimassa. Kuljettajat myyvät lippuja normaalisti, ja myös kännykkälippu kelpaa.

Kantakaupungissa metroa korvaa lisäraitiolinja 11, Ruoholahti (M) – Sörnäinen (M) – Paavalin kirkko. Ratikka kulkee 10 – 12 minuutin vuorovälein.

Metroasemat ovat katkon ajan kiinni. Rautatientorin ja Kaisaniemen asemien lipunmyyntitasot pysyvät kuitenkin avoinna ja liiketilat käytössä. Metroradalla tehdään koeajoja katkon aikana.

Helsingin seudun liikenne (HSL) on kuntayhtymä, jonka jäseniä ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Sipoo ja Kirkkonummi. HSL vastaa jäsenkuntiensa joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä koko Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 558 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 336 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.