Finnair uudistaa henkilöstön kannustinpalkkiojärjestelmän vuodelle 2013. Suurin osa henkilökuntaa jätetään säästösyistä ulkopuolelle. Johto säilyttää kannustimensa.

Finnair ilmoitti tänään muuttavansa yksipuolisesti vuoden 2013 alusta henkilöstön kannustinpalkkiojärjestelmää. Uudessa järjestelmässä vain 1/6 henkilökunnasta saa kannustimia ja 5/6 jätetään niiden ulkopuolelle.

–          Ulkopuolelle jäävät käytännössä Ammattiliitto Pron tekniset toimihenkilöt ja lentovirkailijat sekä IAU:hun kuuluvat työntekijät. Pro on jättänyt eriävän mielipiteen Finnairin yksipuolisesta päätöksestä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne sanoo.

Finnair ilmoitti tänään julkistamassaan tiedotteessa, että ”Finnair haluaa myös keskustella henkilöstön kanssa jatkossa sellaisista palkka- ja palkitsemisratkaisuista, jotka tukevat sekä työnantajan että työntekijöiden intressiä”.

–          Finnairin tapa kohdella henkilöstöä on aivan sikamaista. Mitä keskustelua se on, että päätökset tehdään yksipuolisesti ja että ne ovat täysin työntekijöiden intressien vastaisia, Rinne kysyy.

Valtion omistajaohjauksen linjauksissa korostetaan, että yrityksen koko henkilöstöä palkitaan mahdollisimman pitkälti samoilla perusteilla ja samanaikaisesti.

–          Finnairin päätös on räikeässä ristiriidassa suurimman omistajansa valtion asettamien periaatteiden kanssa. Vaadimme, että ministeri Heidi Hautala ohjaa valtion omistajaohjauksen periaatteiden mukaisesti Finnairin toimimaan oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti koko henkilöstöä kohtaan, Rinne toteaa.

Uuden kannustinjärjestelmän avulla haettavat säästöt eivät koske johdon kannustimia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.