Syksyn sävel -laulukilpailu kerää varoja Syöpäjärjestöjen neuvontatyöhön, joka tukee syöpäpotilaiden selviytymistä. Lahjoittaa voi äänestämällä omaa suosikkia puhelimitse tv-lähetyksen aikana tai ostamalla konserttilipun. Kilpailu käydään Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 17. marraskuuta kello 19.30-22.00.

Kilpailussa ovat mukana Yö, Marita Taavitsainen, Jesse Kaikuranta, Laura Voutilainen, Yölintu, Mariska, Topi Saha, Tuuli, Costello, Kulkukoirat, Aikakone ja Anneli Mattila. Tapahtumassa esiintyy myös Samuli Edelmann. Ohjelman juontavat Mikael Konttinen ja Tanja Huutonen.

Tuotto kohdentuu potilaiden auttamiseen

Tapahtuman lippu- ja äänestystuotot kohdentuvat Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelulle. Se on potilaille ja heidän läheisilleen tarkoitettu maksuton palvelu, johon voi ottaa yhteyttä, jos mielessä on syöpään liittyviä kysymyksiä tai huolia. Neuvontahoitajat ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Neuvontapalvelu on lähellä kaikkialla Suomessa. Hoitajat muodostavat kattavan verkoston: heitä on yhteensä 40 maakunnallisissa syöpäyhdistyksissä ja valtakunnallisessa neuvontapalvelussa.

Ennakkoon tehdyt yrityslahjoitukset kohdentuvat suomalaisen syöpätutkimuksen tukemiseen. Syöpäsäätiö jakaa vuosittain noin neljä miljoonaa euroa korkealaatuiseen tieteelliseen syöpätutkimukseen. Syöpäsäätiö on osa Syöpäjärjestöjä ja kerää varoja Syöpäjärjestöjen mission edistämiseen.

Vielä voi ostaa lippuja

Yleisö on tervetullut Messukeskukseen kannustamaan omia suosikkejaan. Lippuja tapahtumaan voi ostaa Menolippu.fi-sivustolta. Lippuja voi ostaa myös Messukeskuksen ovelta.

Lipun hinta on 20 euroa. Perhelippu maksaa 60 euroa, mikä sisältää kaksi aikuista ja kaksi lasta.

Syksyn Sävel nähdään MTV3-kanavalla suorana lähetyksenä. Kaikki suomalaiset voivat osallistua voittajan valintaan äänestämällä omaa suosikkiaan. Äänestys tapahtuu puhelinsoitolla tai tekstiviestillä, joiden kummankin arvo on viisi euroa. Lisäksi suurempia lahjoituksia voi tehdä soittamalla studionumeroon.

Puhelimitse tulevia lahjoituksia ovat vastaanottamassa lukuisat julkisuuden henkilöt, kuten Amin Asikainen, Neuman, Aki Riihilahti ja Sara Sieppi.

Hyväntekeväisyystapahtuman koordinoi Juhlatoimikunta

Syksyn sävel -laulukilpailun järjestävät yhteistyössä Syöpäsäätiön Juhlatoimikunta ja MTV3. Juhlatoimikunta koostuu 16 henkilöstä, jotka keräävät vapaaehtoistyönä varoja Syöpäsäätiölle. Vuonna 1998 perustettu toimikunta on vuosien aikana kerännyt jo yli 1 500 000 euroa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.