Vanhojen kerrostaloasuntojen keskineliöhinnat nousivat paikoitellen reippaasti lokakuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Ainakin joissakin maakunnissa nousua selittää se, että tänä vuonna myytiin keskimäärin hyväkuntoisempia asuntoja edellisvuoteen nähden.

”Asuntomarkkinoilla käyvät tällä hetkellä kaupaksi hyväkuntoiset pienet asunnot. Tämä näkyy myös tilastoissa hintojen nousupiikkinä, joskaan asuntojen kunto ei kokonaan selitä hintojen nousua”, Asuntoverkon hallituksen puheenjohtaja Tomi Sarlin kertoo. ”Hinnat nousivat tilastojen mukaan lokakuussa eniten Pohjanmaalla sekä Etelä-Karjalassa, joissa nousua tapahtui jopa 21 prosenttia. Etelä-Pohjanmaalla vanhojen kerrostaloasuntojen keskineliöhinnat nousivat 18 prosenttia, Etelä-Savossa 15 prosenttia ja Keski-Pohjanmaalla 12 prosenttia.”

Hinnat nousivat lokakuussa lähes kaikissa maakunnissa. Lievää, 1-3 prosentin laskua tapahtui Hämeen, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon sekä Päijät-Hämeen maakunnissa. Satakunnassa hinnat laskivat jopa lähes seitsemän prosenttia.

Asuntojen hinnat kallistuivat edelleen pääkaupunkiseudulla

Vanhojen kerrostaloasuntojen keskineliöhinnat jatkoivat nousua myös pääkaupunkiseudun kunnissa. Hinnat nousivat eniten Helsingissä, jossa nousua tapahtui lähes kahdeksan prosenttia. Espoossa hinnat nousivat noin viisi prosenttia ja Vantaalla kolme prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

”Kaksioiden hinnat nousivat Helsingissä jopa yhdeksän prosenttia. Myös Tampereella kaksioiden hinnat kohosivat reippaasti ja olivat lokakuussa 15 prosenttia edellisvuotta korkeammat. Vantaalla kaksioiden hinnat sen sijaan pysyivät lähes ennallaan, mutta yksiöiden hinnat nousivat kymmenen prosenttia”, Sarlin sanoo.

Myyntiajat ja kauppamäärät samalla tasolla viime vuoteen verrattuna

Vanhojen kerrostaloasuntojen myyntiajat pysyivät lokakuussa lähes samana vuodentakaiseen nähden. Asunnot menivät koko maan tasolla kaupaksi keskimäärin 65:ssä päivässä, kun vuosi sitten asuntoja kaupattiin keskimäärin 66 päivää. Kesään nähden myyntiajat ovat lyhentyneet muutamalla päivällä.

Myös kauppamäärät näyttävät ennakkotietojen mukaan pysyvän suunnilleen samalla tasolla viime vuoteen nähden. Syyskuussa kauppoja tehtiin noin neljä prosenttia edellisvuotta vähemmän, mutta lokakuun kauppamäärät nousevat todennäköisesti samoihin määriin kuin viime vuonna.

Tiedotteessa on käytetty lähteenä Logican HSP-palvelua, johon tilastoidaan yli 900 kiinteistönvälitystoimiston kaupat.

Asuntoverkko on yksi Suomen suurimmista kiinteistönvälitysalan toimijoista. Asuntoverkko-toimistoja on Suomessa kymmeniä. Asuntoverkko-kauppiaat ovat koulutettuja, oman alueensa ja markkinatilanteen tuntevia asiantuntijoita. Asuntoverkko-yritykset kuuluvat arvostettuun Suomen Kiinteistönvälittäjäliittoon ja noudattavat hyvää välitystapaa.

http://www.asuntoverkkoblogi.com/

http://www.asuntoverkko.com/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.