Itella varautuu jouluruuhkaan työllistämällä tänä jouluna 3 400 kausiapulaista eri puolilla maata, mikä on 400 enemmän kuin edellisinä vuosina. Verkkokaupan kasvusta johtuen lisätyövoimaa otetaan tänä vuonna aiempaa enemmän postinlajitteluun ja posteihin. Kaikista kausiapulaisista suurin osa työskentelee joulutervehdysten ja pakettien lajittelussa sekä postinjakelussa. Joulu  on Itellassa vuoden kiireisintä aikaa – suomalaiset postittavat reilut 40 miljoonaa joulutervehdystä, tilaavat paljon tavaraa verkkokaupoista ja lähettävät paketteja sekä ulkomaille että kotimaahan.

Kausityöntekijät aloittavat työskentelyn pääsääntöisesti joulukuun puoliväliin mennessä. Joulun ruuhkahuippu ajoittuu parille joulunalusviikolle, jolloin joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät ovat käsillä ja postin määrä suurimmillaan. Lajittelussa useimmat kausiapulaiset päättävät työnsä jouluna ja jakelussa vuoden vaihteessa.

– On hienoa, että pystymme tarjoamaan työtä niin monelle ihmiselle eri elämäntilanteissa. Suuri osa jouluapulaisista on opiskelijoita, mutta mukana on kaikenikäisiä ja paljon sellaisia henkilöitä, joille kyseessä on ensimmäinen työpaikka. Tänäkin vuonna Itellan joulu kiinnosti noin 6000 hakijaa, joista pystyimme palkkaamaan hieman yli puolet, kertoo henkilöstöpäällikkö Pirjo Yltävä.

Monipuolinen palvelupisteverkosto lisää asiakkaan valinnanvaraa

Tänä vuonna Postin asiakkailla on valittavanaan jouluasiointiin myös aiempaa monipuolisempi ja kattavampi Postin palvelupisteverkosto.

Postin asiakkaita palvelevat joulukuussa:

• yli 900 täyden palvelun postia
• 131 pakettiautomaattia
• 40 Postin noutopistettä R-kioskeissa
• 3500 postimerkkien jälleenmyyntipisteestä
• 7000 kirjelaatikkoa
• Postin verkkokauppa (www.posti.fi)

Jouluasiointia sujuvoittaa myös Postin paketinohjauspalvelu. Valtakunnallisen palvelun avulla asiakkaiden verkkokaupasta ja postimyyntiyrityksistä tilaamat paketit voi ohjata saapumaan asiakkaan valitsemaan postin palvelupisteeseen, jolloin paketit eivät ohjaudu automaattisesti kotiosoitteen mukaan määräytyvään kotipostiin. Palvelun voi ottaa käyttöön verkosta osoitteesta www.posti.fi/ohjaus.

Joulun alla myös Postin myymälöiden aukioloaikaa on pidennetty. Postin kaikki omat myymälät ovat avoinna ennen joulua 10.12. alkaen arkisin kello 20 asti sekä kolmena lauantaina 8.12., 15.12. ja 22.12. kello 10-16 ja kolmena sunnuntaina 9.12., 16.12. ja 23.12. kello 12-16.

Postikohtaiset aukiolo- ja sijaintitiedot löytyvät osoitteesta www.posti.fi/postit.
Joulun tärkeät postitusaikataulut ja muut jouluun liittyvät asiat osoitteessa www.posti.fi/joulu.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.