Kotkan kaupunginhallitus käsitteli maanantaina (19.11.) kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin esitystä Kotkan ensi vuoden talousarvioksi. Kaupunginhallitus kävi talousarviokirjan läpi, mutta ei tehnyt kaupunginjohtajan esitykseen yhtään muutosta.

Vasemmistoliiton ja vihreiden edustajat olisivat tosin halunneet poistaa kaupunginjohtajan ehdotuksen Jäppilän koulun toiminnan lakkauttamisesta vuoden 2013 alkupuolella, mutta muutosesitys hävisi äänestyksessä lukemin 8-3. Yksi vasemmistoliiton edustaja äänesti tyhjää.

Lisäksi vihreät, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset olisivat halunneet poistaa kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksesta esityksen lakkauttaa lasten kodinhoidontuen kuntalisä eli ns. Kotka-lisä. Muutosehdotus hävisi äänestyksen lukemin 7-5.
Kokoomus olisi puolestaan halunnut poistaa talousarvioehdotuksesta maininnan Ankkuri-kiinteistön jatkojalostamisesta. Poistoehdotus hävisi äänestyksen lukemin 9-3.
Kaupunginhallitus päätti lisäksi todeta, että talousarvio sisältää valtuuston aikaisemmista päätöksistä poikkeavia ehdotuksia, joista valtuuston pitää päättää uudelleen.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista löytyy tästä linkistä

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.