Päivä Paloasemalla -tapahtumia järjestetään taas tulevana lauantaina, 24.11., ja ne avaavat valtakunnallisen Paloturvallisuusviikon. Tänä vuonna ovet ovat auki noin 230 paloasemalla eri puolilla Suomea. Tapahtumissa painotetaan huolellisuuden ja varovaisuuden merkitystä kodin paloturvallisuudelle. Erityisen tärkeää turvallinen toiminta on näin joulun alla: talven kuukausista joulukuussa on eniten tulipaloja. Kaikenikäiset ja -kokoiset perheet ovat tervetulleita teemapäivään osallistuville paloasemille.

Vuoden 2012 Päivä Paloasemalla -teemana on ”Tehdään yhdessä turvallinen joulu!”. Rakennuspalojen määrällä tarkasteltuna joulukuu on tammikuun jälkeen vaarallisin kuukausi. Vuosien 2007–2011 joulukuussa rakennuspaloissa kuoli yhteensä 54 ihmistä.

Huolellisuus ja varovaisuus ovat tärkeitä tulipalojen ehkäisykeinoja. Joulunaikaan kuuluu monia vaaroja aiheuttavia tekijöitä. Lämmityskausi on alkanut, kynttilöitä ja ulkotulia poltetaan paljon, ja keittiöissäkin on kova kuhina, kun valmistetaan jouluruokia.

Päivä Paloasemalla on valtakunnallinen koko perheen tapahtumapäivä. Mukana olevilla paloasemilla on toimintarata, jolla suoritetaan hauskoja tehtävärasteja. Näin opitaan kädestä pitäen vaarojen ennaltaehkäisyä ja toimintaa onnettomuustilanteissa. Päivän Paloasemalla järjestävät Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, palokunnat, pelastuslaitokset ja pelastusliitot. Tapahtumaa tukee Palosuojelurahasto.

Päivä Paloasemalla -tapahtumia järjestävät paloasemat löytyvät internetistä www.paivapaloasemalla.fi.

Paloturvallisuusviikko muistuttaa, että tulipalot ovat ehkäistävissä kotikonstein

Päivä Paloasemalla 2012 -tapahtuma avaa valtakunnallisen Paloturvallisuusviikon. Viikko jatkuu Joka kodin palontorjuntatalkoilla ja Pohjoismaisella palovaroitinpäivällä. Viikon teemana on huolellisuus ja varovaisuus, jotta tulipalo ei syttyisi kotona. Teemaviikon suojelijana toimii sisäasiainministeri Päivi Räsänen.

Pohjoismaista palovaroitinpäivää vietetään ensimmäistä kertaa. Se muistuttaa joulukuun 1. päivänä palovaroittimen tarpeellisuudesta ja paloturvallisuuden haasteista Pohjoismaissa. Joka kodin palontorjuntatalkoot on mediakampanja, jonka avulla nostetaan esiin Paloturvallisuusviikon kärjet. Kärjistä julkaistaan materiaalia tiedotusvälineille paloturvallisuusviikon jokaisena päivänä. Joka kodin palontorjuntatalkoot kuuluu kaupallisilla radiokanavilla ja näkyy Televisiossa Subilla sekä internetissä. Kaikki muutkin tiedotusvälineet haastetaan mukaan talkoisiin. Paloturvallisuusviikon ohjausryhmä toivoo, että media nostaisi mahdollisuuksien mukaan päivittäisen kärjen näkyviin ja kuuluviin omissa jutuissaan ja ohjelmissaan.

Paloturvallisuudesta huolehtiminen on jokaisen ihmisen asia. Palanut koti ei palaa. Estä tulipalot.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.