Suomen Setlementtiliiton liittokokous kutsui 17.11.2012 presidentti Tarja Halosen liiton kunniapuheenjohtajaksi. Presidentti Halonen on toiminut Setlementtiliiton liittohallituksen puheenjohtajana vuosina 1989–1995.

Presidentti Halonen on työskennellyt sosiaalisesti kestävän kehityksen puolesta niin suomalaisessa yhteiskunnassa kuin monissa kansainvälisissä verkostoissa. Toiminnallaan hän on myötävaikuttanut setlementtiliikkeen pyrkimyksiin yhteiskunnallisen konsensuksen vahvistamisessa, sosiaalityön kehittämisessä, maahanmuuttajien aseman parantamisessa sekä köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisessa työssä. Hän on uraauurtavalla tavalla nostanut setlementtiliikkeen ja laajemmin kansalaisyhteiskunnan arvopäämääriä perinteisen politiikanteon keskiöön.

– Kiitämme lämpimästi presidentti Halosta hänen tuestaan ja näkemyksistään setlementtityön kehittämisessä. Hänellä on vankka kansainvälinen kokemus, joka on kansainväliselle setlementtityölle arvokasta, kertoo Setlementtiliiton pääsihteeri Pentti Lemmetyinen.

Liittokokouksessa valittiin myös liittohallituksen jäsenet kaudelle 2013-2014.

Liittohallituksen puheenjohtajana jatkaa Irene Roivainen, YTT, Tampereen yliopiston sosiaalityön professori.

Liittohallituksen uusiksi jäseniksi valittiin:
Aaro Harju, filosofian tohtori, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry:n pääsihteeri
Anu-Rohima Mylläri, monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä, Suomen Punainen risti/Hämeen piiri
Nasima Razmyar, yhteisöpedagogi, Kalliolan Nuoret ry:n puheenjohtaja

Liittohallituksen jäseninä jatkavat:
Tiina Cederström, Linnalan Nuoret ry:n toiminnanjohtaja
Kalervo Haapaniemi, kauppaneuvos, S-Asunnot Oy:n hallituksen jäsen
Pertti Hartikainen, teknikko, Rovalan Setlementin hallituksen jäsen
Anna-Kristiina Mikkonen, YTM, Linnalan Setlementin hallituksen jäsen
Piia Puurunen, nuorempi tutkija, Kuopion Setlementti Puijolan varapuheenjohtaja
Ilkka Repo, KTM, Allergia- ja Astmaliiton toimitusjohtaja

Vuonna 1918 perustettu Suomen Setlementtiliitto on sivistys- ja sosiaalityötä tekevä elämänkulkujärjestö, jonka muodostavat 34 paikallista setlementtiä ja 7 setlementtinuorten piirijärjestöä ympäri Suomen. Setlementtiliikkeen palveluksessa on noin 4000 ammattilaista ja heidän kanssaan setlementtityötä tekee iso joukko vapaaehtoisia. Toimintamuotoja ovat seniori- ja vanhustyö, lapsi- ja nuorisotyö, monikulttuurinen työ, yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen ja tuotanto, tuetun asumisen eri muodot, kansalaistalotoiminta, kehitysvammaispalvelut, 18 kansalaisopiston, kahden kansanopiston ja kahden erityisoppilaitoksen koulutustarjonta, erilaiset trauma- ja kriisityömuodot, päihdekuntoutuspalvelut, velkaneuvonta, sovittelutoiminta ja Rikosuhripäivystys. Setlementtiliiton ja sen jäsenjärjestöjen toiminnan mahdollistavat tuotettujen hyvinvointipalveluiden palvelumaksut, RAY:n avustukset, ministeriöiden myöntämät korvamerkityt tuet sekä yksityishenkilöiltä saadut lahjoitukset. Toiminta on voittoa tavoittelematonta. www.setlementti.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.