Setan kattojärjestö ILGA-Europe ja joukko muita eurooppalaisia järjestöjä kampanjoi parhaillaan Maltan uutta EU-komissaariehdokasta Tonio Borgia vastaan hänen homo-, abortti- ja avioerovastaisten mielipiteidensä vuoksi.

Borgin kuuleminen europarlamentissa viime viikolla ei vakuuttanut järjestöjä. Osa Euroopan parlamentin puolueryhmistä on jo päättänyt vastustaa Borgia. Parlamentin äänestys nimityksestä on tämän viikon keskiviikkona 21.11. Taannoin nykyistä komissiota nimitettäessä parlamentti torjui Italian ehdokkaan Rocco Buttiglionen nimityksen vastaavista syistä. Borgin kohdalla erityistä huolta herättää se, että terveyskomissaarina hänen vastuulleen kuuluisi muun muassa seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja -oikeuksiin liittyviä asioita.

Uutisesta kertoi SETA ry Uutiskirje

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.