Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) oli eduskunnan suuren valiokunnan kuultavana tiistaina 20. marraskuuta samana päivänä pidettävästä euroryhmän kokouksesta. Euroryhmässä käsitellään Kreikan talouden toisen sopeutusohjelman toteutusta ja jatkoa sekä ohjelman toisen lainaerän maksamista.

Troikan eli Euroopan komission, EKP:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tarkastusryhmän odotetaan esittelevän kokouksessa väliarvion ohjelman ja sen ehtojen toteutuksesta. Euroryhmässä on tarkoitus käydä läpi Kreikan velkakestävyyttä, maan pankkisektorin tilannetta ja Kreikan toimia tilanteensa vakauttamiseksi.

Suuri valiokunta hyväksyi äänin 16­-9 valtioneuvoston kannan euroryhmän kokoukseen. Vastaehdotuksissaan perussuomalaiset ja keskusta painottivat, että Kreikka ei ole täyttänyt sille sopeutusohjelmassa asetettuja ehtoja.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi