Ravintolasta palaamassa ollut nuorehko mieshenkilö oli pyytänyt punaisella vanhalla pikkuautolla ajellutta kahta nuorta miestä kuljettamaan itsensä kotiin sunnuntaina 18.11. kello 01.00 aikoihin Seinäjoen Kalevankadun-Valuutta-aukion tienoilta.

Nuorukaiset olivat ottaneet miehen autoonsa matkustajaksi ja ryhtyneet pahoinpitelemään autoon tullutta matkustajaa, sekä vaatimaan häneltä luottokortteja ja niiden tunnuslukuja.  Mies oli saanut nyrkiniskuja päähänsä ja kasvojen alueelle niin että toinen silmä oli muurautunut umpeen. Alustavan tutkimuksen mukaan on mahdollista että lyönneistä on aiheutut myös hoitoa vaativia luunmurtumia silmän alueelle.

Pahoinpitely ja uhkaukset olivat niin rajuja että uhri oli joutunut luovuttamaan pankki- ja luottokorttinsa pahoinpitelijöille.  Tämän jälkeen miehet olivat käyneet useilla pankkiautomaateilla yrittämässä rahanostoja tileiltä.  Joupin Citymarketin automaatista tekijät olivat onnistuneet saamaan nostetuksi useita tuhansia euroja uhrin luottokortilla.  Nostot ovat tapahtuneet n. 03.30 aikaan.

Lopulta pahoinpidelty henkilö oli muutaman tunnin kestäneen vapaudenriiston jälkeen jätetty n. 04.30 -05.30 aikaan sunnuntai- aamuna Prunttimäen pallokentän pysäköintialueelle, josta hän oli onnistunut pääsemään jalkaisin kotiinsa.

Asianomistajan mukaan auto, jolla häntä kuljetettiin, on väriltään kirkkaan punainen, pienehkö ja vanha henkilöauto.  Ryöstäjät olivat iältään nuorehkoja vaaleatukkaisia miehiä pituudeltaan 170 – 180 cm.

Poliisi pyytää  yleisöllä olevia havaintoja Seinäjoen keskustassa ja Citymarketin Otto-automaatin vaiheilla ko yönä kello 03.30 aikoihin liikkuneesta punaisesta autosta.  Auto voi olla Mazda 323 – tyyppinen.

Poliisi epäilee että Kiikuntieltä Nurmosta poltettuna 18.11.2012 aamulla löytynyt punainen Mazda 323 Hatchback saattaa liittyä ryöstötapahtumaan.

Mahdolliset tiedot pyydetään soittamaan virka-aikana poliisin numeroon 0400-762009.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.