Eroakirkosta.fi -palvelun kautta kirkosta on eronnut jo kolmannesmiljoona henkilöä. Raja rikkoutui 20.11.2012. Kuusi prosenttia Suomen kansalaisista on käyttänyt palvelua kirkosta eroamiseen.

Palvelu perustettiin 21.11.2003, tasan yhdeksän vuotta sitten, ja siitä on muodostunut keskeisin kanava kirkosta eroamiseen. Palvelun aktiivisin aika oli syksyllä 2010 Homoilta-ohjelman jälkeen. Eroajia oli silloin 40 tuhatta yhdessä kuukaudessa.

– Valtionkirkon asema on vakaumusten tasa-arvon näkökulmasta kestämätön, ja tätä palvelu on pyrkinyt nostamaan esille. Viime vuosina tässä on mielestämme onnistuttu, toteavat palvelun perustajat Jori Mäntysalo ja Petri Karisma.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.