Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) myönsi Tampereen kaupungille vuoden 2012 lähikalastuspaikan arvonimen järjestön syysneuvottelupäivillä tänään 24. marraskuuta.

Myöntöperusteissaan SVK kiinnitti huomiota kaupungin toimiin Tammerkosken, kaupungin monien pikkujärvien ja Näsijärven kalastusmahdollisuuksien parantamiseksi. Tampere on luonut edellytyksiä harrastaa kalastusta keskellä kaupunkia ja parantanut muun muassa istutuksilla kalastettavia kalakantoja. Kaikilla kaupungissa asuvilla on oikeus kalastukseen kaupungin vesialueilla. Onginnan ja pilkinnän lisäksi myös viehekalastus ja vetouistelu yhdellä vieheellä ovat tamperelaisille maksuttomia Tammerkosken aluetta lukuun ottamatta.  Kaupungin lukuisilla venelaitureilla pääsevät ilmaston lämpenemisen piinaamat pilkkijät pilkille myös sulan veden aikaan.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö myönsi vuoden lähikalastuspaikan arvonimen ensimmäistä kertaa. Lähikalastuspaikan nimeämisellä järjestö haluaa osoittaa kunnioitustaan kunnalle tai kaupungille, joka on pitkäjänteisesti tehnyt työtä asukkaidensa lähikalastusmahdollisuuksien lisäämiseksi.

SVK:n tavoitteena on myös tällä tavoin korostaa lähikalastuspaikkojen merkitystä suomalaisten kalastusharrastukselle, viihtymiselle kaupungeissa ja terveen luontosuhteen kehittymiselle.

Erityisesti kaupungeissa tarvitaan lähikalastuspaikkoja, jotka

– ovat helposti saavutettavia myös julkisilla kulkuvälineillä,

– ovat turvallisia sekä kalastuksen harrastajille että ohikulkeville,

– soveltuvat  lapsille ja ikäihmisille sekä

– antavat kalastusmahdollisuuksia myös liikuntaesteisille ja joista

– kalastaja saa sekä hienoja kokemuksia että maistuvaa saalista.

 Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 600 seurassa toimii yhteensä noin 50 000 kalastuksen harrastajaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.