BirdLife Suomen vuoden retkikummiksi on valittu pellolainen Jorma V. A. Halonen.
Kuva: Eemeli Peltonen

BirdLife Suomen vuoden retkikummiksi on valittu pellolainen Jorma V. A. Halonen.

Jorma Halonen on edistänyt merkittävästi lintuharrastusta Lapissa jo monen vuosikymmenen ajan. Halonen on järjestänyt vuosittain yleisölle ”Kolmen lintutornin kierroksen” Länsi-Lapissa sekä laulujoutsenretkiä Pellossa. Biologian ja maantiedon opettajana toiminut Halonen on järjestänyt suuren osan linturetkistään juuri koululuokille.

Retkitoiminnan lisäksi Halonen on edistänyt luontoharrastusta muilla tavoin. Hän on toiminut Lapin lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtajana 1978–1985 sekä vetänyt vuosikymmeniä perustamaansa Pellon luontokerhoa. Kerho on innostanut useita nuoria lintuharrastuksen pariin.

Jorma Halonen on nostanut lintuharrastusta esiin myös mediassa julkaisemalla vuosittain kymmeniä linturetkeilyyn kannustavia artikkeleita ja pitämällä lintublogia Lapin Kansassa.

BirdLife Suomen jäsenyhdistyksissä toimii yhteensä noin 100 retkikummia. He ovat aktiivisia lintuharrastajia, jotka järjestävät linturetkiä yleisölle. Retkikummitoiminta tarjoaa aloittelijoille hyvän mahdollisuuden päästä sisälle lintuharrastuksen saloihin.

BirdLife Suomi on vuodesta 2005 lähtien valinnut vuoden retkikummin. Tämän vuoden palkinto julkistettiin BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa Porvoossa sunnuntaina.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.