Meripelastuskeskus Turku sai 25.11.2012 kello 11:32 Varsinais-Suomen hätäkeskukselta ilmoituksen kahdesta miehestä, jotka olivat kaatuneet veneellä Kemiönsaaren Strömman kanavassa. Miehet olivat veden varassa ilman pelastusliivejä. Tehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri ja pinta-alusyksikkö, FinnHems20 sekä pelastuslaitoksen vene- ja maayksiköitä.

Miehet pelastettiin veden varasta pelastuslaitoksen veneeseen ja miesten kunto tarkistettiin pintapelastajan ja ensivasteyksiköiden toimesta. Miehet eivät tarvinneet jatkohoitoa.

Sää tapahtumapaikalla oli tyyni ja meriveden lämpötila oli 5 astetta.

Meripelastuskeskus Turku muistuttaa vesillä liikkujia pelastusliivien käytöstä. Vaikka tapahtumapaikalta oli lyhyt etäisyys rantaan, kehotettiin miehiä pysymään kiinni veneessään ja odottamaan. Kylmässä vedessä lyhytkin uimamatka nostaa hypotermian riskiä ja ilman pelastusliivejä hukkumisen mahdollisuus kasvaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.