Eduskunnan suuri valiokunta tekee matkan Brysseliin 26.–27. marraskuuta. Valiokunta tapaa muun muassa suomalaisia europarlamentaarikkoja sekä EU-neuvoston pääsihteeri Uwe Corsepiusin.

Suuren valiokunnan delegaatio ja EU-neuvoston ylin virkamies pääsihteeri Corsepius keskustelevat tapaamisessaan euroalueen talouskriisistä ja pankkiunionista sekä demokraattisesta hyväksyttävyydestä EU:n kehittämistoimissa. Myös Euroopan parlamentin jäsen Sylvia Goulard keskustelee valiokunnan kanssa demokraattisesta hyväksyttävyydestä sekä talouspolitiikan koordinaatiosta. Goulard on Euroopan parlamentin liberaaliryhmän (ALDE) talous- ja rahavaliokunnan koordinaattori.

Valiokunta tapaa myös Reutersin Brysselin toimiston päällikön Luke Bakerin. Tapaamisen aiheena on median rooli Eurooppa-neuvoston valmistelussa ja päätösten tulkinnassa. Tapaamisessa ajatushautomo Bruegelin apulaisjohtaja Guntram Wolffin kanssa valiokunta keskustelee talous- ja rahaliiton tulevaisuudennäkyvistä, EKP:n roolista sekä pankkiunionista.

Matkallaan valiokunta tapaa aamiaiskeskustelun merkeissä myös suomalaisia Euroopan parlamentin jäseniä EU:n talous- ja muihin ajankohtaisaiheisiin liittyen. Myös EU-suurlähettiläs Jan Store antaa valiokunnalle poliittisen tilannekatsauksen.

Valiokunnan matkalle osallistuvat puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) sekä varapuheenjohtajien Antti Kaikkosen (kesk.) ja Annika Lapintien (vas.) lisäksi kansanedustajat Sauli Ahvenjärvi (kd.), Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Satu Haapanen (vihr.), Jussi Halla-aho (ps.), Anne Holmund (kok.), Susanna Huovinen (sd.), Johannes Koskinen (sd.), Anne Louhelainen (ps.), Silvia Modig (vas.), Riitta Myller (sd.), Tuomo Puumala (kesk.), Astrid Thors (r.) ja Maria Tolppanen (ps.).

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.