Älä vastaa numeroon jonka alku on yllämainittu

Puhelin ehtii hälyttää vain hetken. Vastaamattomissa puheluissa näkyy vieras +88213 alkuinen  ulkomaalainen numero. Jos numeroon soittaa takaisin, alkaa toisesta päästä kuulua englanninkielinen nauhoite. Naisääni kertoo sinun voittaneen satojatuhansia dollareita.

Tässä vaiheessa sinua on huijattu. Lyhyen puhelun hinta on kymmeniä euroja, sillä kyseessä on kansainvälinen palvelunumero. Lankaan on mennyt viime viikkojen aikana moni suomalainen.

Myydään netissä

Rahastukseen käytettäviä palvelunumeroita myydään avoimesti internetissä. Esimerkiksi bulgarialaisen tai zimbabwelaisen palvelunumeron voi ostaa minkälaiseen käyttöön tahansa.

Numeroita kauppaavat yritykset myyvät asiakkaille automaattisia ääninauhoitteita eri kielillä. Numeron ostaja ja myyjä tienaavat rahaa, kun joku saadaan soittamaan numeroon.

Operaattorit eivät yleensä korvaa petkutuksessa menetettyjä rahoja, koska asiakas on ottanut puhelun vapaaehtoisesti. Operaattorit saavat puheluiden hinnasta myös itse osan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.