Metron uuden asetinlaitteen asennustöiden vuoksi metro ei liikennöi lauantaina ja sunnuntaina 1.-2.12. Metro korvataan busseilla ja lisäratikalla.

Keskustan ja Itä-Helsingin väliset yhteydet hoidetaan tiheästi liikennöivillä bussilinjoilla 99M, Rautatientori – Mellunmäki ja 99V, Rautatientori – Vuosaari. Bussit ajavat Herttoniemen ja Itäkeskuksen kautta. Lisäksi päiväaikaan liikennöi täydennyslinja 99, Rautatientori – Itäkeskus.

Ruoholahden ja Sörnäisten välillä liikennöi ylimääräinen raitiolinja 11. Ratikka ajaa reittiä Ruoholahti (M) – Kamppi – Rautatieasema – Hakaniemi – Sörnäinen – Paavalin kirkko.

Metroa korvaavat bussit ajavat Sörnäisten rantatietä, joten niillä ei pääse Hämeentielle eikä Sörnäisten metroasemalle. Bussit pysähtyvät vain metroasemilla tai niiden lähellä olevilla pysäkeillä.

Runsaasti busseja liikenteessä

Korvaavia busseja ajaa viikonlopun vilkkaimpina tunteina Itäkeskuksen ja Rautatientorin välillä parin minuutin vuorovälein. Koska busseja on liikkeellä selvästi enemmän kuin tavallisesti, keskusta voi ajoittain ruuhkautua. Lisäksi huonot keliolot saattavat haitata liikennettä.

Lastenvaunujen kanssa liikkuvien kannattaa varautua tavallista pidempiin odotusaikoihin, sillä bussissa on vaunuille huomattavasti vähemmän tilaa kuin metrossa. Polkupyöriä ei voi kuljettaa korvaavissa busseissa.

Metroasemat ovat viikonlopun ajan kiinni. Rautatientorin ja Kaisaniemen asemien lipunmyyntitasot pysyvät kuitenkin avoinna ja liiketilat käytössä.

Metron ohjausjärjestelmä uudistuu

Asetinlaitteen vaihtaminen on osa HKL:n metron automatisointiprojektia. Metroliikenteen katkon aikana automatisointiprojektista vastaava Siemens vaihtaa vanhan metroliikennettä ohjaavan asetinlaiteen uuteen, digitaaliseen asetinlaitteeseen. Asetinlaite on metron ohjausjärjestelmän perusta. Uusittu järjestelmä varmistaa metron häiriöttömän toiminnan ja turvallisuuden.

Metroasemille on myös asennettu uusia laiturinäyttöjä, joista osa otetaan käyttöön asetinlaiteen uusimisen yhteydessä ja loput joulu- ja tammikuun aikana. Näyttöjä viimeistellään vielä nyt alkavan koekäyttöjakson aikana. Näytöt ovat entisiä selkeämmät ja niiltä näkee kahden seuraavan junan saapumisajan asemalle. Lisäksi näytöillä näkyvät liikenteen poikkeustiedotteet.

http://www.hsl.fi/FI/sivut/default.aspx

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.