Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n johtaja Markku Salomaa

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja on julkisuudessa esittänyt, että kiista kolmen koulutusvapaan toteuttamisesta voitaisiin ratkaista siten, että työntekijöiden koulutukseen lupaamat 100 miljoonaa euroa valtio käyttäisi työttömien ja lomautettujen koulutukseen.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n johtaja Markku Salomaa korostaa, että kolmesta päivästä on sovittu osana raamisopimusta.
– Asia hiertää työmarkkinajärjestöjen välejä ja se on ratkaistava. Kolmen koulutuspäivän toteuttaminen on voimassaolevan raamisopimuksen tärkein työelämää uudistava laadullinen asia.

Salomaa pitää myönteisenä sitä, jos EK täystyrmäyksen jälkeen haluaa ratkaista koulutusvapaakiistan ja palata neuvottelupöytään.
– Työelämän rakennemuutos tarjoaa nyt kylmää kyytiä heille, joita kohtaa irtisanominen tai lomautus. Osaamisen vahvistaminen on aivan keskeistä rakennemuutoksen hallintaa ja parasta muutosturvaa, Salomaa toteaa.
Salomaan mukaan osaamisen vahvistaminen on jokaisen palkansaajan oikeus.
– Koulutus työelämässä koskee kaikkia. Osaamisen turvaaminen on osa työelämän tasa-arvoa. Työttömien ja lomautettujen osaamisesta huolehtiminen on tärkeää ja erityisen tärkeää tässä suhdannetilanteessa, mutta se ei voi olla pois työssä olevilta. Osaaminen kuuluu kaikille, Salomaa sanoo.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.