Etelä-Savon hätäkeskuksen operatiivinen toiminta siirrettiin onnistuneesti varhain keskiviikkoaamuna Kuopioon.

Siirto alkoi operaattoripalaverilla klo 3:00, ja valmius siirtoon oli klo 3:10. Vastuu Etelä-Savon ilmoitinlaitehälytyksistä siirtyi Kuopioon klo 3:20. Kello 3:24 vastattiin Kuopiossa ensimmäisen kerran Etelä-Savon alueelta soitettuun hätäpuheluun. Kokonaisuudessaan Etelä-Savon hätäkeskustoiminta siirtyi Kuopioon klo 4:00.

Sisäasiainministeriö päätti 8.12.2011, että Itä- ja Kaakkois-Suomen alueen hätäkeskuksen sijaintipaikka on Kuopio. Valmistelutyöt aloitettiin vuoden 2011 lopulla, ja ne etenivät suunnitellussa aikataulussa. Tekniikan toimivuuden varmistaminen on ollut tärkeässä roolissa ja kaikki toiminnot on suunniteltu niin, että kansalaisten turvallisuus ei vaarannu muutossa. Samalla henkilöstöä on koulutettu toimimaan uudella, aiempaa laajemmalla, alueella ja eri viranomaisten kanssa on sovittu yhteistoiminnasta. Hätäkeskustietojärjestelmän tiedot päivitettiin jo ennen toimintojen siirtoa siten, että päivystystoiminta on mahdollista koko Itä- ja Kaakkois-Suomen alueella.

Pohjois-Karjalan hätäkeskuksen operatiivinen toiminta siirrettiin Kuopioon viime viikolla. Kaakkois-Suomen hätäkeskustoiminta puolestaan siirretään Kuopioon 4.12.2012, minkä jälkeen koko Itä- ja Kaakkois-Suomen hätäkeskuspalvelut tuotetaan Kuopiosta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.