Helsingin seudun liikenteessä ajetaan itsenäisyyspäivänä 6.12. sunnuntaiaikatauluin. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet aiheuttavat poikkeusliikennettä ja katkoksia Helsingin keskustan liikenteeseen itsenäisyyspäivän iltana.

Helsingin seudun liikenteessä ajetaan itsenäisyyspäivänä torstaina 6.12. sunnuntaiaikatauluin. U-linjojen SS-lähdöt eivät liikennöi.

Aamuyön liikenne ja pikkujoulukauden lisälähdöt ajetaan itsenäisyyspäivän aaton jälkeisenä yönä perjantain aikataulujen mukaisesti. U-linjalla 492 ajetaan vain normaalit keskiviikkovuorot.

Poikkeusliikenne itsenäisyyspäivän iltana

Raitiolinjat 3B, 3T, 4, 4T, 7A, 7B ja 9X ajavat keskustassa poikkeusreittejä presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton vuoksi n. klo 17.30 – 21.

3B ja 3T ajavat Mannerheimintien, Fredrikinkadun, Bulevardin ja Tehtaankadun kautta raitiolinjan 1A päätepysäkille Pursimiehenkadulle.

Korvaava bussi 3X ajaa Etelärannan, Eiran ja Viiskulman väliä. 3X lähtee Etelärannasta raitiovaunupysäkiltä 0433 ja vaihto bussista raitiovaunuun tapahtuu Viiskulmassa bussin 14 pysäkillä 1174. 3X käyttää kaikkia reitin varrella olevia raitiovaunupysäkkejä, mutta ei pysähdy Viiskulmassa Eiran suuntaan ajavien raitiovaunujen pysäkillä.

4 ja 4T ajavat Kolmikulmaan. Merisotilaantorille liikennöi bussi 4X, joka lähtee Postikadulta bussilinjan 21V pysäkiltä 2038 ja ajaa Kaivokadun, Kaisaniemenkadun, Liisankadun ja Pohjoisrannan kautta.
Katajanokan terminaalille liikennöi Postikadulta bussi 4TX, joka ajaa linjan 4X reittiä Kruunuvuorenkadulle asti ja jatkaa Mastokatua pitkin terminaalille.

4X ja 4TX käyttävät Postikadun ja Pohjoisrannan välillä kaikkia reitin varren bussipysäkkejä ja Katajanokalla kaikkia reitin varren ratikkapysäkkejä.

7A ja 7B ajavat Kaivokadun ja Kaisaniemenkadun kautta, jolloin Kruununhaka jää ajamatta.

9X ajaa Simonkadun ja Rautatientorin kautta Hakaniemeen, josta se kääntyy takaisin Länsisatamaan. Mikonkatu, Aleksanterinkatu ja Kruununhaka jäävät ajamatta.

Helsingin bussin 24 lähdöltä klo 17.02 Merikadulta Seurasaareen jää ajamatta Hietaniemen reittiosuus. Bussi ajaa reittiä Mannerheimintie – Mechelininkatu – Pohjoinen Hesperiankatu.
Lähdöltä klo 17.05 Seurasaaresta keskustaan jää ajamatta Hietaniemen ja Mannerheimintien osuus. Bussi ajaa Mechelininkadun ja Eteläisen Hesperiankadun kautta.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet aiheuttavat myös viiveitä keskustan liikenteseen.

Poikkeusliikennekartat ovat HSL:n verkkosivuilla www.hsl.fi.

HSL:n palvelupisteet ja liikenneinfo

HSL:n Rautatientorin palvelupiste on itsenäisyyspäivän aattona 5.12. avoinna klo 17 asti ja suljettu itsenäisyyspäivänä.

HSL:n liikenneinfosta, puh. 0100 111, saa itsenäisyyspäivänä henkilökohtaista neuvontaa klo 9-17.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.