-Äiti, ovella on joku virkapukuinen mies! Näin alkoi tapahtuma, joka muutti pienen pojan elämän 40 vuotta sitten. Joku oli kertonut Pelastusarmeijan upseereille perheestä, joka eli taloudellisessa ahdingossa.

Näin Hannu kertoo kuinka hänen perheeseensä Kanadassa saapui joulu Pelastusarmeijan kautta. Upseerilla oli mukanaan iso korillinen jouluruokaa ja lahjoja jokaiselle perheenjäsenelle. He olivat luulleet viettävänsä joulun toisin. Ei olisi ollut varaa herkkuihin saati sitten lahjoihin.

-Äitini meni myöhemmin Pelastusarmeijaan ja yritti maksaa lahjat. Rahoja ei otettu vastaan, lahjaa ei voi lunastaa rahalla, Hannu kertoo ja jatkaa kuvailemalla äitinsä pyyntöä lapsilleen:

–Älkää koskaan kävelkö joulupadan ohitse antamatta mitään! Ja koskaan en ole voinut tehdä niin, hän sanoo.

Tänäkin jouluna Hannu lahjoittaa pataan, eikä siinä vielä kaikki. Nyt hän itse on Pelastusarmeijan upseeri. Hän koki, että kolikot eivät riitä, niinpä hän antoi itsensä toisten auttamiseen. Tuona jouluna monta kymmentä vuotta sitten Hannu sai kokea miltä tuntuu, kun joku välittää.

Tänä jouluna Hannu tapaa perheen ja pienen pojan, jolle saa vuorostansa antaa avun.

Pienikin apu voi muuttaa elämän – olethan mukana auttamassa!

Joulupatakeräykseen voi osallistua seuraavasti:

–       Nettipataan (www.joulupata.fi) voi lahjoittaa koko joulukuun ajan, 1.12. – 31.12.2012

–       Joulupadat ulkona 17.12. – 22.12.2012 (ei sunnuntaina 23.12.). Parhaiten voimme auttaa ihmisiä rahalla, siksi toivomme ensisijaisesti rahalahjoituksia.

Joulupatakeräykseen voi joillakin paikkakunnilla tuoda myös ehjiä ja puhtaita vaatteita sekä lapsiperheille sopivia tavaroita. Tarkemmat tiedot löytyvät Pelastusarmeijan Internet-sivulta sekä paikallisista Pelastusarmeijan toimipisteistä. Ruokatavaroita emme voi padalle ottaa.

–       Rahalahjoitukset voi maksaa suoraan Pelastusarmeijan tilille:

FI57 2084 3800 0057 29, viitenumero 8808

Puhelimitse, lahjoitusnumerot ovat:

0600 828391           11,84+mpm

0600 828252           23,18+mpm

Keräyslupa: 2020/2010/3751, Poliisihallitus 31.12.2010

 

Lisätietoa joulupadoista sekä patojen sijainnit: http://www.pelastusarmeija.fi/joulupata

Viime vuoden joulupatakeräys tuotti kaikkiaan 886 242 euroa ja lisäksi runsaasti paketteja. Internet-padan osuus oli 182 576 euroa. Kiitämme luottamuksesta työtämme kohtaan ja erityisesti heitä, jotka ovat olleet mukana välittämässä jouluiloa moniin koteihin ja perheisiin.

Pelastusarmeija perustettiin Englannissa vuonna 1865. Tällä hetkellä se toimii 126 maassa. Viimeisimpänä Pelastusarmeijan työ on aloitettu Kambodzassa – marraskuussa 2012. Suomessa Pelastusarmeija on toiminut vuodesta 1889 eli jo 123 vuoden ajan. Toimintaa on tällä hetkellä noin 40 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Joulupatakeräys on Suomessa järjestetty vuodesta 1906 alkaen. Pelastusarmeijan työ on luonteeltaan sosiaalista ja hengellistä auttamistyötä ihmisten parissa. Toimintamme johtoajatuksena ja tunnuksenamme on edelleen: Soppaa – Saippuaa – Sielunhoitoa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.