Vanajan vankila jakaa ensi tiistaina Vuoden Ulla –palkinnon vankilan ansioituneelle naisvangille erityisessä tapahtumapäivässään, johon kutsuttu alan erilaisia toimijoita, joilla on osaamista, tietoa ja taitoa naisvankien erityisiin kysymyksiin.

Vuoden Ulla –palkinnolla vankila haluaa ylläpitää pitkäaikaisen työntekijänsä Ulla Holkon muistoa. Viime keväänä pitkän vankeinhoitouran jälkeen eläkkeelle jäänyt Ulla menehtyi sairauteen kesäkuussa 2012.

Ulla Holkolla oli erityinen taito tukea ja myötäelää kovien kohtaloiden naisvankeja jämptillä ja ammattimaisella otteella. Hänen työnsä muistoksi Vanajan vankilan Vanajan osaston valvontahenkilökunta valitsee vuosittain naisvangeista Ulla -palkinnon saajan.

Vuosittain jaettavan tunnustuksen saajaksi valitaan nainen, joka on “kulkenut pitkän tien, on valmis muuttamaan tietään, joka on näyttänyt, että pyristelee irti elämän painolastista ja kaipaa kannustusta”.

“Pirstaloitunut häpeänainen – eheytynyt voimanainen” – voimapäivä

Naisvankien voimapäiväksi ristittyyn tilaisuuteen ovat tähän mennessä ovat ilmoittautuneet mm. Sininauha ry:n edustajat, seurakuntien työntekijöitä, Naistenkartano ry:n edustaja ja Tietu ry:n edustajat.

Mukana ovat myös Omaiset huumetyön tukena ry:n edustajat ja Verna-toiminta, Hämeenlinnan A-klinikka, Hoitokoti Tuhkimon edustaja, Kris-Etelä-Suomen ja Lahden naiset, Kriminaalihuollon tukisäätiön edustajia.

Yhteistyötahot esittelevät omaa toimintaa neljässä työpajassa. Tavoitteena on, että palvelujen esittelijät ja naisvangit saavat suoran kontaktin voimauttavan yhteistyön luomiselle. Pajatyöskentely luo mahdollisuuden vaikuttavaan yhdessäoloon ja herättelevään keskusteluun.

Tilaisuuden avaa Riihimäen teatterin näyttelijöiden esitys. Loppupuheenvuoron pitää Amnesty International Suomen osaston sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvan syrjinnän asiantuntija Pia Puu Oksanen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.