Helsingin kaupungin pelastuslaitos selvittää marras-joulukuun aikana, miten ulkona liikkuvan väestön varoittamiseen tarkoitettujen väestöhälyttimien ääni kuuluu eri puolilla Helsinkiä. Seuraava koesoitto toteutetaan maanantaina 3.12. kello 12.00 ja kaupunkilaisilta pyydetään palautetta siitä, miten annetut koesoitot kuuluvat ulkona eri kaupunginosissa.

Väestön varoittamista testataan kokeilumerkillä joka kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina klo 12.00.  Väestöhälyttimen koesoitto on yhtämittainen, tasainen hälyttimen ääni, joka kestää 7 sekuntia. Kokeilusoitto ei edellytä ihmisiltä toimenpiteitä. Tiedustelusoittoja koesoitoista ei saa soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Osallistu kyselyyn 10.12.2012 saakka osoitteessa http://kerrokartalla.hel.fi/vaestohalyttimet

Pelastuslaitos kiittää kaikkia tähän mennessä kyselyyn jo osallistuneita ja toivoo kaupunkilaisten kertovan havaintojaan myös joulukuun koesoitosta. Pelastuslaitos käyttää kerättyjä tietoja väestön varoittamisjärjestelmien kehittämiseen.

Lisätietoja: www.hel.fi/vaestonsuojelu

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.