Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto on tutustunut dosentti Johan Bäckmanin väitöskirjan haastatteluaineistoon, eikä asiassa ole syytä ryhtyä tutkimuseettisiin toimenpiteisiin.

Aineisto vastaa rakenteeltaan ja laajuudeltaan Bäckmanin väitöstutkimuksessaan esittämää haastatteluaineiston kuvausta. Luottamuksellinen liitemateriaali sisältää lähes 2 000 sivua litteroituja suomenkielisiä tai suomennettuja haastatteluja sekä listan haastatelluista.

Johan Bäckman toimitti väitöskirjansa haastatteluaineiston kanslerille viime viikolla. Kansleri Niiniluoto pyysi Bäckmanilta selvitystä tämän väitöskirjan lähteistä sen jälkeen, kun MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa 7.11. kerrottiin, ettei kukaan ollut nähnyt laajaa haastatteluaineistoa, johon väitöskirja perustuu.

Toimitus huomauttaa: Etunimi korjattu

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.