Leppävirtalainen Kirsi Moisander on valittu jatkamaan Suomen Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtajana. Jyväskylän yliopiston hallintojohtajana työskentelevä Moisander valittiin ensi kerran puheenjohtajaksi vuosi sitten. Liiton hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 1997 lähtien.

Mikkeliläinen historiantutkija Pia Puntanen valittiin uudeksi hallituksen jäseneksi. Puntanen on liiton valtuuston jäsen ja Mikkeli-Seuran puheenjohtaja. Erovuorossa ollut rehtori Annukka Alppi Hämeenkyröstä jatkaa hallituksessa.

Liiton varapuheenjohtajina jatkavat museologian professori Janne Vilkuna Orimattilasta ja aluekehitysasiantuntija Helena Aaltonen Sotkamosta.

Luottamushenkilöt valittiin liiton valtuuston syyskokouksessa Helsingissä lauantaina 1. joulukuuta.

Hallituksessa jatkavat kautensa loppuun dosentti Rauno Lahtinen Turusta, maakuntamuseonjohtaja Henri Nordberg Torniosta, valtiosihteeri Raimo Sailas Espoosta ja tietokirjailija Harri Turunen Oulaisista. Liiton puheenjohtajana toimii professori Pekka Laaksonen.

Suomen Kotiseutuliitto on etenkin paikallista kulttuuriperintöä ja kotiseututoimintaa vaaliva keskusjärjestö, jonka jäseninä on 642 kotiseutu- ja kaupunginosayhdistystä, lukuisia alueellisia kotiseutujärjestöjä, kaikki maakuntien liitot, 118 Suomen kuntaa sekä valtakunnallisia järjestöjä.

Liitto vaikuttaa lainsäädäntöön ja hallintoon kotiseututoiminnan edellytysten tukemiseksi sekä elinympäristön laadun ja ihmisten viihtyvyyden parantamiseksi. Keskusjärjestönä Kotiseutuliitto huolehtii jäsenyhteisöjensä toimintavalmiuksien kehittämisestä. Liitto palvelee jäseniään mm. antamalla neuvontaa ja koulutusta, harjoittamalla julkaisutoimintaa sekä edistämällä kotiseudun tutkimusta ja tuntemusta.

http://www.kotiseutuliitto.fi/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.