Liikkuva poliisi järjesti perjantaina kello 07 alkaneen 24 tunnin mittaisen liikennevalvontamaratonin. Valvontaa varten pyydettiin kansalaisilta toiveita valvontapaikoista Facebookin ja palautepostin kautta ja toiveita kertyi yhteensä noin 700. Toimintaan osallistuivat kaikki Liikkuvan poliisin toimipaikat ja valvontaa suunnattiin toiveiden mukaisesti.

Liikennevalvontamaratonin seurannassa kirjattiin seuraavat tapahtumat: 
Puhalluskokeita 3950
Rattijuoppoja 10 (8 alkoholi ja 2 huume)
Rikosilmoituksia 22
Ajokieltoja 32
Rangaistusvaatimuksia 311
Rikesakkoja 339
Kirjallisia huomautuksia 180
Hälytystehtäviä 72

Rangaistusvaatimuksista ja rikesakoista suurin osa annettiin nopeudesta, mutta joukkoon mahtui myös ajokortittomia, katsastamattomia autoja, ajo- ja lepoaikarikkomuksia, turvavyöttömiä sekä suojatie- ja liikennevalorikkomuksia. Hälytystehtävistä suurin osa oli huonosta kelistä aiheutuneita liikenneonnettomuuksia.

Valvontamaratonille asetti oman haasteensa etenkin eteläisessä Suomessa riehunut Antti-myrsky, joka piti partiot kiireisinä, eikä valvontaa voitu kohdistaa toivottuihin paikkoihin siinä määrin, kun oli tavoitteemme. Valvontatoiveet on kuitenkin taltioitu ja ne tullaan toteuttamaan myöhemmin.

Linkki Liikkuvan poliisin Facebook-sivuille:
http://www.facebook.com/SuomenLiikkuvapoliisi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.