Satakunnan poliisilaitos on aloittanut viime yönä tapahtuneen taksiryöstön esitutkinnan. Teosta epäiltynä on otettu kiinni porilainen vuonna 1988 syntynyt mies. Törkeän ryöstön ja törkeän vapaudenriiston lisäksi tekoa tutkitaan muun muassa rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Teosta epäilty mies oli ottanut taksikyydin Porista Tikkulan kaupunginosasta. Pian kyytiin noustuaan mies oli alkanut uhkaamaan taksinkuljettajaa käsiaseella ja vaatinut ajamaan valtatie 8:lle ja edelleen Turun suuntaan. Hälytyksen saatuaan Satakunnan poliisin partiot saavuttivat taksin pian Eurajoen keskustan jälkeen. Taksi jatkoi kuitenkin edelleen ajoa suurella nopeudella ja vaarallisia ohituksia tehden. Teosta epäilty oli muun muassa Laitilan valoristeyksessä käskenyt kuljettajan ajamaan pysähtymättä päin punaisia liikennevaloja.

Poliisin oltua epäiltyyn ajon aikana puhelinyhteydessä suostui tämä neuvotteluiden tuloksena  päästämään kuljettajan pois autosta. Tämän jälkeen epäilty lähti itse kuljettamaan autoa kohti Turkua erittäin suurta nopeutta käyttäen. Ajo saatiin lopulta keskeytettyä Varsinais-Suomen poliisin  Nousiaisissa järjestämään pakkopysäytykseen. Tämän jälkeen epäillyn kiinniotto sujui rauhallisesti.

Taksinkuljettaja ei saanut tapahtumassa fyysisiä vammoja. Teossa käytetty käsiase osoittautui oikeaa asetta erehdyttävästi muistuttavaksi replika-aseeksi.

Esitutkinnan ollessa vasta alussa ei tapahtumasta ole mahdollista tiedottaa yksityiskohtaisemmin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.