Päijät-Hämeen poliisin la-su yö sujui työn merkeissä, vaikka poliisin paras apulainen pakkanen ja kylmä tuuli vauhditti yön juhlijoita palaamaan koteihinsa suorinta tietä. Tehtävämäärä nousi n.70:ään ja 6 henkilöä otettiin säilöön häiriökäyttäytymisen/vahvan humalan takia. Muutama ilmaismatkustaja yritti käyttää taksin palveluita, vaikka rahat oli jo tuhlattu yön tunteina juhlimiseen.

Pahoinpitely ja lievä petos Heinolassa: Puolenyön jälkeen n.30 vuotias heinolalaisnainen otti taksin Heinolan keskustasta. Muutaman kilometrin kyytimatkan jälkeen nainen nousi autosta maksamatta kyytiä. Nainen käveli läheisen kerrostalon ulko-ovelle alkaen painelemaan useita ovisummereita. Taksinkuljettajan saavuttaessa naisen oli nainen potkaissut kuljettajaa ja alkanut repimään tätä hiuksista. Paikalle tullut poliisipartio korjasi päihtyneen naisen säilöön. Naista epäillään pahoinpitelystä ja lievästä petoksesta.

1991 syntynyt lahtelaismies oli ollut juhlimassa Helsingissä viikonloppua ja aamuyöstä oli ottanut taksin Helsingin keskustasta. Mies oli ajattanut taksin Lahden lähelle ja taksinkuljettajan alkaessa kyselemään 150 euron arvoista kyytimaksua selvisikin, että miehellä ei ollut kuin 5 euron seteli lompakossaan. Rahat olivat “palaneet” Helsingin yössä. Päihtynyt mies otettiin säilöön Lahden pääpoliisiasemalle ja häntä epäillään lievästä petoksesta.

Lievä petos kuvaillaan tällaiseksi Suomen Rikoslaissa:

36 luku: Petoksesta ja muusta epärehellisyydestä

3 § (24.8.1990/769) Lievä petos. Jos petos, huomioon ottaen tavoitellun hyödyn tai aiheutetun vahingon määrä taikka muut rikokseen liittyvät seikat, on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, rikoksentekijä on tuomittava lievästä petoksesta sakkoon.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.