Peräpohjolan poliisi on huolissaan pimeän aikana ilman valoa ajavista lukuisista polkupyöräilijöistä ja ilman heijastimia liikkuvista jalankulkijoista. Varsinkin koululaiset koulumatkoillaan aiheuttavat pimeillä polkupyörillään usein vaarantilanteita. Ihmetystä herättää myös se että monen pyöräilijän päässä on kypärä, mutta valolaite polkupyörästä kuitenkin puuttuu.

Kaikkien kevyen liikenteen liikkujien on  hyvä muistaa, että näkyminen ja näkeminen ovat eri asioita. Vaikka pyöräilijä tai jalankulkija itse näkeekin katuvalaistulla tai valisemattomallakin alueella liikkua, se ei tarkoita sitä, että autoilija havaitsee hänet. Täytyy tulla nähdyksi ja sitä varten pyörien valolaitteet ja heijastimet on tarkoitettu. Ne antavat autoilijalle aikaa toimia oikein. Pitää myös muistaa, että polkupyörä on ajoneuvo ja jos sillä pimeän aikana ajaa, siinä pitää olla valot.

“Tuskinpa kukaan aikuinen lähtee aamuisin työmatkalleen, jos autossa eivät valot toimi. Samat isit ja äidit kuitenkin sallivat lastensa ajaa pimeillä ajoneuvoilla koulumatkansa. Herätys vanhemmat!”

Peräpoliisin poliisi tulee jatkossa tehostamaan pimeillä polkupyörillä liikkuvien valvontaa. Jatkossa pimeä 15-vuotta täyttänyt polkupyöräiljä saa varautua vastaanottamaan 20 euron rikesakon. Alle 15-vuotiaasta pimeästä pyöräilijästä poliisi tekee jalankulkijan eli polkupyörän taluttajan.

Eletään pikkujoulujen kiivainta aikaa. Monet myös miettivät, mitä antaa läheisilleen tai tuttavilleen joululahjaksi. Peräpohjolan poliisi antaa oivan lahjavinkin perinteisen suklaakonvehtirasian tilalle –  laita pukinkonttiin polkupyörän valolaite tai heijastinliivi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.