HKL on ottanut käyttöön Helsingin metron uuden ohjausjärjestelmän. Siemensin asentama liikennettä ohjaava digitaalinen asetinlaite on merkittävä osa rakenteilla olevaa automaattimetroa. Metroliikenne on alkanut maanantaiaamuna viikonlopun liikenteen keskeytyksen jälkeen.

Viikonlopun testeissä ohjausjärjestelmä toimi suunnitellusti, mutta liikenteen käynnistyessä maanantaiaamuna normaalilla kapasiteetillä metroliikenteessä esiintyi häiriöitä. Aamun epäsäännölliset vuorovälit ovat aamupäivän aikana palautumassa normaaleiksi.

HKL:n ja Siemensin asiantuntijat työskentelevät ongelman ratkaisemiseksi. Ongelman syy on paikallistettu ja vika saataneen korjattua tiistaihin mennessä.

Maanantaina otettiin käyttöön myös uudet laiturinäytöt. Näyttöjä testataan vielä, ja alkuvaiheessa niiden toiminnassa voi esiintyä epätarkkuutta.

Asetinlaite on metron ohjausjärjestelmän perusta. Se ohjaa muun muassa vaihteita ja kuljettajallisessa ajossa opastimia, joista metrojunankuljettaja tietää, saako junalla ajaa eteenpäin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.