Yritysten veronkierto aiheuttaa valtioille mittavia tulonmenetyksiä. Järjestöjen veronpalautuspäivän tempauksessa Eduskuntatalolla suomalaiset suuryritykset tekevät korjausliikkeen ja palauttavat maksamatta jääneitä yhteisöverojaan Suomen valtiolle. Mukana on myös verokarhu, joka ohjeistaa poliitikkoja veronmenetysten estämisessä.

Yritysten veronkierto vääristää kilpailua suurten ja pienten yritysten välillä ja aiheuttaa valtioille mittavia tulonmenetyksiä. Arvioiden mukaan globaalista etelästä karkaa vuosittain yritysten verokikkailun takia jopa 500 miljardia euroa. Suomessa verohallinto arvioi yritysten siirtohinnoittelun johtavan 320 miljoonan euron vuosittaiseen verotappioon.

Järjestöjen veronpalautuspäivän tempauksessa vastuunsa tuntevat suomalaiset suuryritykset päättävät tehdä korjausliikkeen ja palauttavat joukolla maksamatta jääneitä yhteisöverojaan Suomen valtiolle. Yritykset kannustavat muita monikansallisia yrityksiä tekemään samoin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.