Kolmekymppinen hattulalaismies oli nautiskellut aggressiot herättäneen määrän alkoholia ennen kauppareissua eilen illalla yhdeksän aikoihin. Paikallisen marketin kassalla mies uhosi myyjälle käsittämättömiä. Miehellä oli tarve esitellä myös nyrkkirautaa.

Vartija ja poliisit tapasivat miehen marketin pihalta. Poliisilla on tapana tutkia turvallisuuden takia kyyditettäviensä taskut. Mieheltä löytyi nyrkkirauta ja veitsi. Mies oli myös varustautunut entisaikojen sosiaalisen median yhteydenpitovälineellä, sillä taskusta löytyi merkinantosavu.

Nyrkkiraudan kanniskelua kutsutaan rikosoikeudellisesti vaarallisen esineen hallussapidoksi, josta laki tarjoaa jopa vuoden vankeutta.. Veitsen kanniskelu yleisellä paikalla on sanktioitu toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona, joten ihan lyhyesti ei puukosta ole lausuttu. Tästä teosta voi seurata puoli vuotta vankeutta, mutta yleensä sakko.  Merkinantosavu on kuten ilotulite pyrotekninen tuote, jota ei saa juovuksissa pitää hallussa, seurauksena on sakkoa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.