Korkeasaari kutsuu yleisön keksimään nimet lumileopardien kolmelle tyttöpennulle. Tänä vuonna Korkeasaaren pennuille annetaan E-kirjaimella alkavia nimiä. Hyvä nimi viittaisi lumileopardien ominaispiirteisiin tai kotiseutuun Himalajan vuoristossa ja Keski-Aasian ylängöillä.

Lumileopardinpennut ovat varttuneet viidessä kuukaudessa kymmenkiloisiksi ja varmajalkaisiksi. Rohkein pennuista on ensimmäisenä kaikkialla, myös lihakimpaleita repimässä. Sitä seuraa reipas ketterä pentu ja ujoin pentu jää usein tarkkailemaan tilannetta vähän etäämpää.

Nimiehdotukset voi jättää osoitteeseen www.korkeasaari.fi/nimikilpailu tai Korkeasaaren lumileoparditarhan edessä olevaan laatikkoon. Osallistuneiden kesken arvotaan Kissalaakson opastettu kierros ja Korkeasaaren vuosilippuja. Nimiä voi ehdottaa 6.1.2013 saakka, jonka jälkeen eläintenhoitajat valitsevat pennuille parhaat nimet.

Korkeasaari tukee uhanalaisten lumileopardien suojelua luonnossa Snow Leopard Trustin kautta. Suojeluun voi osallistua lähettämällä tekstiviestin 5E LUMILEOPARDI numeroon 16588. Viestin hinta on 5 euroa.

Lisätiedot:

Lumileopardinpennut ja nimiehdotukset: www.korkeasaari.fi/nimikilpailu

Snow Leopard Trust: http://www.snowleopard.org/

Keräyslupa: 2020/2011/2013.

Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarha kuuluu maailman vanhimpiin eläintarhoihin. Eläintarhan 150 eläinlajia ja lähes 1000 kasvilajia kertovat luonnon monimuotoisuudesta.

Korkeasaaressa matkaat tundralta sademetsään ja vuoristojen huipuilta kotimaiseen kosteikkoon. Eläintarhan 150 eläinlajia ja lähes 1000 kasvilajia kertovat luonnon monimuotoisuudesta. Monimuotoisuuden suojelemiseksi kasvatamme Korkeasaaressa uhanalaisia lajeja. Osallistumme myös elinympäristöjen suojeluun lajien alkuperäisillä elinalueilla.

Vuosittain Korkeasaareen tutustuu yli puoli miljoonaa ihmistä. Eläintarha on siten tärkeä luontotietouden jakaja mutta myös maamme suosituimpia virkistäytymiskohteita yhtä hyvin kesällä kuin talvellakin. www.korkeasaari.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.