Lastenklinikoiden Kummit ry:n yhteistyökumppanina Aurinkomatkat osallistuu monin tavoin Lastenklinikoiden toiminnan tukemiseen. Tämän vuoden Aurinko tekee hyvää -arvontamme voittanut lastenklinikan nuori potilas perheineen pääsee viikon aurinkomatkalle nauttimaan Kanariansaarten valosta ja lämmöstä. 

Lastenklinikoiden Kummit keräsivät viime vuonna 1,4 milj. euroa Suomen viidelle yliopistolliselle lastenklinikalle sekä lastentautien tutkimussäätiöille. Kummien varainkeruulla on mahdollisuus vaikuttaa pienten potilaiden ja heidän läheistensä elämään.

Tänä vuonna Aurinkomatkojen henkilökunta valitsi omaksi tukikohteekseen lastenklinikan leikkausosastolle hankittavan lasten pään alueen neurokirurgisiin leikkauksiin käytettävän korkeakierrosporan.

Aurinkomatkat antaa tänä vuonna joululahjansa pienille potilaille. Jokaisesta ajalla 8.- 16.12.2012 varatusta kesän 2013 Aurinkomatka-matkapaketista lahjoitetaan Lastenklinikoiden Kummeille 20 euroa ja jokaisesta uudesta tykkäyksestä Aurinkomatkojen Facebook-sivulla 10 senttiä. Näin myös asiakkaillamme on viikon ajan mahdollisuus osallistua joululahjaan, joka tuo hyvää mieltä niin sen antajalle kuin saajalle.

Aurinkomatkat on mukana MTV3:lla 16.12. esitettävässä Joulu Mielelle -hyväntekeväisyyskonsertissa. Viime vuonna konsertti maineikkaine esiintyjineen keräsi noin puoli miljoonaa katsojaa ja konsertin bruttotuotto oli upeat 488 460 euroa.

Suomen viisi lastenklinikkaa valitsivat omat ehdokkaansa Aurinko tekee hyvää -matkan arvontaan, ja tämän vuoden voittajaksi arvottiin lastenklinikalla munuaisen- ja maksansiirron läpikäynyt 13-vuotias Ronja perheineen. Koko perhe viettää joulukuun alussa lomaviikon Gran Canarian auringossa.

Jo lähes 50 vuotta suomalaisten lomaunelmia toteuttanut, suurin suomalainen matkanjärjestäjä Oy Aurinkomatkat – Suntours Ltd Ab on perustettu syksyllä 1963 ja se kuuluu Finnair-konserniin. Aurinkomatkat Oy:llä on tytäryhtiö Virossa.

Tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvat perinteisten valmismatkojen lisäksi myös pelkät lennot, hotellit, lento+hotelli-paketit, teemamatkat, aktiivilomat, räätälöidyt matkat, risteilyt sekä ryhmämatkat.

Aurinkomatkat vie maailmalle vuosittain noin 350.000 suomalaista. Aurinkomatkat Oy:n palveluksessa on 320 henkilöä, joista noin 180 työskentelee matkakohteissa ulkomailla.

Vapaa-ajan matkustuksessa palvelevat Aurinkomatkojen verkkokauppa, myyntitoimistot Helsingissä, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa sekä puhelinmyynti.

***

Lastenklinikoiden Kummit ry on 1993 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin myös lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Koko toimiaikanaan Lastenklinikoiden Kummit ry on tehnyt lahjoituksia n. 27 miljoonan euron edestä.

Suomessa lapsilla on mahdollisuudet parantua vaikeistakin sairauksista. Tähän ovat vaikuttaneet korkeatasoiset tutkimus- ja hoitomenetelmät sekä näiden kehitystä ja hankintaa taloudellisesti tukeneet yksityiset ja viralliset tahot. Kummit ry:n tuella avustetaan lastensairaaloita ylläpitämään parasta mahdollista laitekantaa.

Tukemalla lastentautien tutkimustyötä ja hoitohenkilöstön koulutusta voidaan kehittää lapsipotilaille tehokkaampia, turvallisempia ja kivuttomampia tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä. Noin puolet Lastentautien tutkimussäätiön vuosittain jakamista tutkimusapurahoista tulee Lastenklinikoiden Kummeilta.

www.aurinkomatkat.fi

http://www.kummit.fi/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.