Mieshenkilö vajosi jäihin tänään klo 10:35 Uudenkaupungin Lokalahdella, Kaidanmaan saaren itäpuolella. Tilanteen rannalta havainnut pariskunta teki välittömästi hätäilmoituksen hätäkeskukseen, jonka kautta hälytys siirtyi meripelastuskeskuksen johdettavaksi. Meripelastuskeskus hälytti tehtävään Susiluodon merivartioaseman partion sekä Turusta päivystävän meripelastushelikopterin. Pelastuslaitokselta hälytettiin tehtävään yksiköitä sekä Uudestakaupungista että Turusta.

Hälytyksen tehneestä pariskunnasta toinen henkilö osoitti esimerkillistä kansalaisrohkeutta lähtemällä auttamaan jäihin vajonnutta henkilöä. Hän onnistuikin saamaan henkilön ylös avannosta ja saattoi tämän rantaan suojaan. Tapahtumapaikalle ensimmäisenä ehtivät pelastuslaitoksen Uudenkaupungin yksikkö ja meripelastushelikopteri. Pelastuslaitos laski traileriveneen veteen ja pääsi ohuen jään läpi saareen, josta potilas kuljetettiin takaisin mantereen puolella odottaneeseen ambulanssiin. Helikopteri varmisti tehtävän kunnes henkilö oli saatu jatkokuljetukseen. Henkilö siirtyi jatkohoidettavaksi pahoin kylmettyneenä.

Lyhyt kylmä jakso on alkanut kerryttää jäätä saaristoalueelleen sisälahtiin. Merivartiosto kuitenkin muistuttaa, että jäät ovat vaarallisen ohuita ja liikkuminen jääalueella ei ole vielä turvallista.

Alla linkki jäällä liikkujan muistilistaan.

http://www.raja.fi/ohjeita/ohjeita_jaalla_liikkujille

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.