Dani lentokentällä

Suomen Kennelliitto on myöntänyt Tullin huumekoira Danille Sankarikoiran arvonimen. Labradorinnoutaja Dani palkitaan Helsinki Winner 2012 -koiranäyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaina 9.12.2012 kello 14.30.

Dani on urallaan paljastanut jo 500 huumausainerikosta (elokuu 2012). Lisäksi sen avulla on välillisesti paljastettu noin 150 tuontirajoitusten alaisten lääkkeiden ja niin sanottujen muuntohuumeiden maahantuontia.

Danin kouluttaminen huumausaineiden etsintään alkoi tullilaitoksen koirakoululla keväällä 2009. Ensimmäisen törkeän huumausainerikoksen se paljasti jo koulutuksen aikana aidossa työympäristössä tehdyssä harjoituksessa. Vajaan vuoden työskentelyn jälkeen Dani oli paljastanut jo 100 huumausainerikosta.

Vuonna 2011 Danin avulla paljastui maahan saapuvan matkustajaliikenteen tullitarkastuksessa ja sitä seuranneessa poliisitutkinnassa lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Tänä vuonna Dani kiinnostui lentorahdin tarkastuksessa paketista, josta tarkastuksessa paljastui mm. räjähteiden valmistukseen soveltuvia kemikaaleja.  Poliisi takavarikoi lähetyksen ja ryhtyi selvittämään yleisvaarallisen rikoksen valmistelua sekä räjähderikosta.

Dani työskentelee ohjaajansa tullitarkastaja Mika Niemenmaan kanssa Helsinki–Vantaan lentokentällä. Työparia voi seurata Suomen tulli- ja Lentokenttä-sarjoissa TV:ssä.

Viime kesänä Tullissa toimi jo 45 koiraa ohjaajineen.  Koirista neljä on erikoistunut suurten savuke-erien löytämiseen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.