Myllyn Paras Piparinleivonnan Suomen mestaruus ratkesi eilen Kaapelitehtaalla. Turkulaisen Marika Löfgrenin ajatukset vaelsivat jo jouluaaton saunahetkeen. Nainen onnistui välittämään suloisen tunnelman piparitaikinan avulla myös tuomaristolle. Löfgrenin Sauna-teos voitti Myllyn Paras Piparinleivonnan Suomen mestaruuden. Löfgren käytti sorminäppäryyttään pikkuruisten halkojen, kiukaan ja saunakiulun työstämiseen. Puolentoista tunnin näpertely kannatti. Voittajana hän pääsee nauttimaan Tahko Span palveluista 1000 euron lahjakortillaan.

Toiseksi kisassa sijoittuvat Sari Juntunen Lyhty-teoksellaan. Jaettu toinen sija meni lapualaiselle Maria Koskelle, joka oli taiteillut piparitaikinasta reen ja poron.

Kaikilla kolmella, yleisön valitsemalla finalistilla oli aikaa piparitaiteen tekemiseen yhteensä 1,5 tuntia. Tuomaristo, johon kuuluivat Voicen juontaja Oku Luukkainen sekä Arja Savela ja Iiro Heinonen Myllyn Paras -yrityksestä valitsivat teoksista voittajan.

Arjan Leivontanurkka: www.mtv3.fi/leivonta
LIV&LEARN Arjan Keittiössä, LIV joka to klo 20:00 (4.10 alk.) ja netti www.livtv.fi/ohjelmat/liv-learn-arjan-keittiossa Keittiössä Poppaa: SuomiPop joka to klo 16:40 ja la 11:55, videot www.radiosuomipop.fi
Myllyn Paras – Tekemisen Maku

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.