Hallitusohjelman puolivälitarkistus tehdään vaikeissa olosuhteissa, mutta STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mielestä minkäänlaiseen hätiköintiin ei ole aihetta.
– STTK:ssa ymmärretään hallituksen huoli työllisyydestä, kilpailukyvystä ja julkisen talouden vahvistamisesta rajun rakennemuutoksen ja kansainvälisen talouskriisin valossa. Nyt tärkeintä on vahvistaa kasvua ja siihen tarvitaan ketteriäkin toimia, Mäenpää sanoo.

STTK:n puheenjohtajan mielestä työmarkkinajärjestöt ovat aina kantaneet vastuunsa eläkejärjestelmän kehittämisestä ja sen kestävyyden vahvistamisesta.

– Talousnäkymistä riippumatta eläkepolitiikkaa pitää aina tehdä kestävästi ja pitkällä tähtäimellä, ei suhdannepolitiikkana. Suomalaisten on voitava luottaa eläkelupaukseen ja tehtyihin päätöksiin eikä eläkejärjestelmää saa kehittää tempoilemalla. Se on paras tapa pitää myös nuorille annettu eläkelupaus, Mäenpää uskoo.

Mäenpää sanoo, että viimeksi tänä keväänä on tehty työuraratkaisu, joka pidentää työuria arviolta vuodella.
– Myös hallitus kiitti työuraratkaisua eikä sitä ole tarvetta repiä auki.

Mäenpää korostaa, että eläkeasioista on parhaillaan selvitys meneillään ja se valmistuu ensi vuoden aikana. Aikataulu eläkejärjestelmän kehittämiselle on olemassa.

– Hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kesken on tarpeellista keskustella kaikista kasvuun, työuriin ja työmarkkinoihin liittyvistä ratkaisuista tavoitteena hyvä yhteistyö ja kestävät ratkaisut Suomen eduksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.