MARRASKUUSSA HUKKUI 3 SUOMALAISTA – TAMMI-MARRASKUUSSA 100 HUKKUNUTTA

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämien ennakkotietojen mukaan Suomessa hukkui marraskuussa kolme miestä. Viime vuonna hukkuneita oli marraskuussa peräti 9. Yksi mies hukkui jäihin, yksi tapaus liittyy vesiliikenteeseen ja yhden hukkumissyy ei ole tiedossa. Kaikista tämän vuoden hukkumistapauksista kolmanneksessa syy ei ole tiedossa.

Tänä vuonna on marraskuun loppuun mennessä hukkunut yhteensä 100 henkilöä (87 miestä ja 13 naista). Tämä on ensimmäinen kerta, kun sadan hukkuneen raja ylittyy vasta marraskuussa. Aiemmin raja on ylittynyt yleensä kesä-elokuussa, viime vuonna syyskuussa. Viime vuonna vastaava luku oli 121 (106 miestä ja 15 naista). Tänä vuonna hukkuneista, joiden iästä oli maininta, kolme neljästä on ollut yli 50-vuotiaita.

Vuoden alusta lähtien eniten hukkuneita on ollut Itä-Suomessa (27 henkilöä) ja Etelä- sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa (19 henkilöä molemmissa). Vuonna 2011 eniten hukkuneita oli Itä-Suomessa (31 henkilöä) sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa (30 henkilöä).

Hukkumistilastot: www.suh.fi/hukkumistilastot

 

Ei asiaa jäille
Jäät ovat vielä heikkoja suuressa osassa maata. Aivan Pohjois- ja Koillis-Suomessa järvet ovat paikoitellen jäässä, mutta se ei takaa jään kestävyyttä. Pääsääntöisesti jäät eivät kanna eikä jäälle tule lähteä. Heikoista jäistä kertovat joulukuun puolella jäihin hukkuneet.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.