Joulupukkisäätiö ja Suomen World Vision kampanjoivat yhdessä maailman lasten auttamiseksi. Säätiö on nimennyt järjestön viralliseksi kehitysyhteistyöjärjestökseen ja tukee tänä vuonna sen työtä hankkimalla eettisiä joululahjoja Lahjaksi lehmä -kaupasta.

Joululahjojen virallinen asiantuntija, Joulupukki, on valinnut yhden lehmän ja kaksi esikoululahjaa, jotka ohjautuvat Keski-Intiaan, Sagarin alueelle, missä World Vision parantaa naisten asemaa, lasten hyvinvointia sekä vähentää köyhyyttä.

– Poromiehiähän mie, mutta kyllä lehmätkin ovat mukavia. On kiva tietää, että ostamani lahja auttaa köyhää perhettä kaukana. Lehmä on oiva joululahja sellaisille, joilla jo on kaikkea, kuten joulumuorille tai vaikkapa isovanhemmille, pukki kommentoi valintaansa.

Joulupukki on tyytyväinen, ettei hänen tarvitse postittaa lahjoittamaansa lehmää Suomesta saakka. Lahjalehmä ja esikoulun rakennustarvikkeet hankitaan Intiasta, ja niillä tuetaan paikallista elinkeinoa. Ensi vuonna pukki matkustaa Intiaan katsomaan, miten hänen lahjansa auttavat.

Joulupukki suosittelee myös näitä eettisiä lahjoja:

Huippulahja lukutoukalle:
Kirja, 20 euroa
”Tässäpä mainio kirjalahja. Se päätyy maaseutukirjastoon Keniaan tai koulukirjastoon Intiaan. Mielestäni on hyvä idea antaa lukuelämys lapselle!”

Namilahja herkkusuulle:
Puuroa, 7 euroa
”Mie rakastan puuroa! Pitäähän kehitysmaiden lastenkin sitä saada sekä muuta monipuolista ruokaa ympäri vuoden. Kyllä on fiksu lahja.”

Lahja omalle kullalle:
Terveystarkastus, 30 euroa
”Aiai, ei rokotukset mukavia ole, mutta tärkeitä. Tämän lahjan ansiosta kymmenen lasta maailmalla saa terveystarkastuksen ja rokotukset.”

Joulupukkisäätiö ja sen virallinen yhteistyökumppani Suomen World Vision kampanjoivat yhdessä maailman lasten auttamiseksi. Vuonna 2012 säätiö kohdentaa Joulupukin Lahjan järjestön työn tueksi. Lahjoitus ohjautuu Lahjaksi lehmä -lahjakaupan kautta Suomen World Visionin kehitysyhteistyöhön Sagarin alueella Keski-Intiassa.

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 100 miljoonaa ihmistä. Suomen World Visionilla on avustushankkeita Keniassa, Ugandassa, Perussa, Kolumbiassa, Intiassa ja Sri Lankassa. Eettisen lahjojen lahjakauppa Lahjaksi lehmä on osa järjestön pitkäjänteistä varainhankintaa.worldvision.fi / lahjaksilehma.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.