Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen Pelastuskoulu on täyttänyt tänä vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on tänään 6.12. julkaistu Pelastuskoulun 40-vuotisjuhlahistoriikki nimeltä Helsingin pelastuslaitoksen koulutustoiminta 1972-2012: Koulutuskeskuksesta Pelastuskouluun.Kirja kertoo Pelastuskoulun ja helsinkiläisen palomieskoulutuksen perustamisesta sekä myös pelastusalan kehittymisestä eri vuosikymmenillä.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos on Suomen vanhin ammattipalokunta, joka perustettiin vuonna 1861. Helsingin pelastuslaitos on ollut vuosien myötä suunnannäyttäjä kaikilla palo- ja pelastusalan osa-alueilla.

Maamme pääkaupungin pelastuslaitos vaatii toimiakseen osaavaa henkilökuntaa, ja tätä tarkoitusta varten vuonna 1972 perustettiin

Koulutuskeskus, jossa aloitettiin palomiesten koulutus kahden vuoden pituisella palotoimen peruskurssilla. Koulutus oli ensimmäinen Suomessa,ja se on ollut esimerkkinä valtakunnallisen palomieskoulutuksen perustamiselle.

Helsingin pelastuslaitoksen koulutustoiminta 1972-2012: Koulutuskeskuksesta Pelastuskouluun -juhlahistoriikin on kirjoittanut merimestari Teemu Tumelius. Kirjan julkaisija on Helsingin kaupungin pelastuslaitos. Tumelius on kirjoittanut aikaisemmin kolme Helsingin pelastuslaitoksen historiaan liittyvää teosta: Helsingin pelastuslaitoksen meritoiminta 1904–2004, Sammakkomiehestä pelastussukeltajaksi: Helsingin pelastuslaitoksen vesisukellustoiminta 1955-2005 ja Helsingin pelastuslaitoksen lentopelastustoiminta: LEKASTA MIRGIIN 1989–2009.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.