ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunta matkustaa Varsovaan 9.–10.12. ja tutustuu Demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimisto ODIHR:n toimintaan.

ODIHR (Office for Democratic Institutions and Human Rights) on Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön osa, jonka tehtävänä on mm. järjestää vaalitarkkailua järjestön jäsenvaltioissa näiden pyynnöstä.

Delegaatio vierailee myös Euroopan rajaturvallisuusvirasto Frontexin päämajassa ja tapaa viraston johtaja Ilkka Laitisen. Matkaohjelmaan kuuluu myös tapaamiset Puolan parlamentin Suomi-ystävyysryhmän sekä suurlähettiläs Jari Vilénin kanssa.

ETYJ-valtuuskunnan matkalle osallistuvat puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.), varapuheenjohtaja Ismo Soukola (ps.) sekä jäsenet Saara Karhu (sd.), Pia Kauma (kok.) ja Markku Rossi (kesk.).

57 jäsenmaata käsittävä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (ETYJ) on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan maiden lisäksi jäseniä ovat muun muassa Yhdysvallat ja Kanada. Suomen valtuuskuntaan kuuluu kuusi varsinaista ja kuusi varajäsentä. Eduskunta valitsee valtuuskunnan vaalikausittain.

http://www.osce.org/odihr

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.