Maanantaina 10.12.2012 jaetaan Nobelin tämän vuoden rauhanpalkinto EU:lle. Laskelmat jotka kullanostaja KultaRahaksi Oy on tehnyt osoittavat, että EU: n saama mitali on arvoltaan 2277 euroa enemmän kuin mitali jonka Barack Obama sai 2009.

Maanantaina EU: n puheenjohtaja Herman Van Rompuy, komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz saavat palkinnon Oslon kaupungintalolla. Palkinto koostuu tutkintotodistuksesta, 10 miljoonasta Ruotsin kruunusta ja 18 karaatin kultamitalista.

“Tämän päivän kullan korkealla hinnalla olemme laskeneet, että mitalin arvo on 6405 euroa kun 2009 Obaman saaman mitali arvo oli 4128 euroa. Mitalit ovat täysin samanlaisia ja arvonnousu perustuu täysin kullan tämän hetkiseen korkeaan hintaan”, sanoo KultaRahaksi Oy viestintäpäällikkö Marko Pitkänen

Rauhanpalkinnon mitalin valmistaa “Den kongelige mynt på Kongsberg” Norjassa ja sen on suunnitellut Gustav Vigeland. Mitali painaa 196 grammaa ja on valmistettu 18 karaatin kullasta eli se 75% puhdasta kultaa.

 “KultaRahaksi ostaa romukultaa, joten en usko tämän mitalin päätyvän ostopisteisiimme “, jatkaa Marko Pitkänen.

KultaRahaksi Oy on suomalainen vuonna 2009 perustettu osakeyhtiö, joka keskittyy kierrätyskullan ostamiseen kuluttaja-asiakkailta. Ostettu kulta kierrätetään sulattamalla ja jalostamalla se puhtaaksi kullaksi, jonka jälkeen se myydään uusiokäyttöön teollisuudelle. Tätä kautta kulta päätyy hammas-, elektroniikka- ja koruteollisuuden raaka-aineeksi.

 KultaRahaksi toi ensimmäisenä Suomeen palvelun, jonka avulla asiakkaat voivat postittaa kultaesineensä KultaRahaksille arvioitavaksi ja myytäväksi. Yhtiö on laajentanut toimintaansa Suomen lisäksi kaikkiin Pohjoismaihin sekä Eurooppaan. Toimintaa on yhteensä 15 maassa. Suurten volyymien ansiosta KultaRahaksi voi maksaa erittäin kilpailukykyistä hintaa. Lisätietoa www.kultarahaksi.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.