Suomalaiset eturivin yritykset kilpailivat Liikkeenjohdon Suomen Mestarin tittelistä syksyn aikana ja kovatasoisen kisan voittajaksi selviytyi UPM:n joukkue. Finaalissa joukkueet kilpailivat ympäristöjärjestö WWF:n antaman, ilmastonmuutokseen liittyneen, toimeksiannon ratkaisemisesta.

UPM:n voittoisaan joukkueeseen kuuluivat Olli JunnaPasi Lehtonen, Timo Seppälä ja Arno Paula. Tiensä finaaliin selvittäneet yritykset Helsingin Energia, Pöyry Finland, Senaatti-kiinteistöt ja UPM sijoittuivat oman karsintalohkonsa kahden parhaan joukkoon.

Finalistit karsittiin vaativalla liiketoiminnan kokonaisuuden hallintaa edellyttävällä liiketoimintasimulaatiolla, jossa yritysten joukkueet kilpailivat toisiaan vastaan yrityksensä johtamisessa globaaleilla markkinoilla. Finaalissa joukkueet saivat ratkaistavakseen WWF:n haastavan toimeksiannon, jossa oli tavoitteena löytää uusia rahoitusratkaisua uudistuvan energiantuotannon rahoittamiseen ja WWF:n ilmastotyön tukemiseen.

”Oli hienoa nähdä, kuinka merkittävien suomalaisten yritysten asiantuntijat paneutuivat uusiutuvan energian edistämisen haasteeseen suurella innolla. Kilpailun aikana monet osallistujat kertoivat myös muuttaneensa omaa suhtautumistaan uusiutuvaan energiaan aiempaa myönteisemmäksi, kertoo WWF Suomen ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas.

”Kilpailun kautta synnytimme uudenlaista yhteiskuntavastuullista yritysyhteistyötä, jota tarvitaan vakavan yhteisen ongelmamme, ilmaston lämpenemisen ratkaisemiseksi”, sanoo kilpailua edustava toimitusjohtaja Tatu Mäkilä.

Finaalin tuomaristossa toimivat kokeneet liikkeenjohtajat eri toimialoita: Anne Berner (Vallila Interior), Matti Copeland (Basware), Pekka Mattila, tuomariston puheenjohtaja (Aalto yliopisto, Aalto Executive Education), Ari Rahkonen(Microsoft). Tuomaristoon kuului WWF:n edustajana myös ilmastoasiantuntija Hanna-Liisa Kangas.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.