Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspaloon Puustellinrinne 2:een 9.12.2012 klo 2.39. Kohteessa oli paritalo jonka toinen pääty paloi. Tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että palo on saanut alkunsa terassilla poltetusta ulkotulesta, mutta poliisi tutkii edelleen syttymissyytä.

Palo oli levinnyt rakennuksen puuverhoiluun ensimmäisen ja toisen kerroksen osalta. Palon voimakkuudesta kertoo se, että se oli rikkonut jo ikkunan. Rikkoutuneen ikkunan kohdalla sisäpuolella juuri samalla kohtaa nukkuivat asunnon neljä 6-14 vuotiasta lasta. Yksi lapsista oli herännyt palon aiheuttamaan paukkumiseen ja havainnut liekit. Hän oli herättänyt muut, jonka jälkeen he olivat soittaneet hätäkeskukseen. Lasten selviytyminen oli enää muutamasta minuutista kiinni.

Palon eteneminen asuntoon saatiin pysäytettyä ja rakennuksen molemmat asunnot kärsivät ainoastaan savuvahinkoja toisen asunnon palaneen terassin ja parvekkeen lisäksi. Ulkoverhoilua jouduttiin purkamaan melko laajasti, jotta saatiin varmistettua, että palo ei ole päässyt leviämään laajemmalle.

Tulipalon sammuttamiseen osallistui Helsingin pelastuslaitoksen lisäksi yksikköjä Keski-Uudeltamaalta sekä Länsi-Uudeltamaalta yhteensä 10 yksikköä. Palon sammuttaminen ja jälkivahingontorjunta kestivät yhteensä noin 1,5 tuntia. Kukaan ei loukkaantunut palossa lasten nopean toiminnan ansiosta.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi