Raitiovaunut 1A, 3B/T, 4 ja 7A/B kulkevat poikkeusreittejä Lucia-kulkueen vuoksi torstai-iltana 13. joulukuuta. Korvaavaa liikennettä järjestetään busseilla 3X ja 4X.

Raitiolinja 1A liikennöi noin klo 17.45–18.30 poikkeusreittiä Kaisaniemenkatu–Kaivokatu–Mannerheimintie–Bulevardi–Fredrikinkatu–Laivurinkatu. Kruununhaan ja Kauppatorin reittiosuudet jäävät ajamatta.

Linjat 3B ja 3T kulkevat noin klo 18–18.30 linjan 1A päätepysäkille Eiraan. Viiskulman ja Kauppatorin väliä liikennöi korvaava bussi 3X. Bussi lähtee Viiskulmassa pysäkiltä ”Viiskulma” (1174) ja Kauppatorilla pysäkiltä ”Esplanadi” (2002). 3X pysähtyy bussi- ja raitiovaunupysäkeillä reitin varrella.

Raitiolinja 4 ajaa noin klo 18–18.30 linjan 6 päätepysäkille Hietalahteen. Bussilla 4X on korvaavaa liikennettä Erottajalta Katajanokalle. Kun Pohjoisesplanadi on kulkueen vuoksi suljettuna, 4X liikennöi varareittiä.

Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat Kaivokadun kautta. Aleksanterinkatu, Snellmaninkatu ja Liisankatu jäävät ajamatta.

Lucia kruunataan tuomiokirkossa, minkä jälkeen kulkue lähtee noin klo 18 kiertämään Senaatintorilta Unioninkadun, Aleksanterinkadun, Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin kautta takaisin tuomiokirkolle. Kulkue saattaa aiheuttaa viivästyksiä keskustan liikenteelle.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.